“Gelen bakıcı gidiyor bu konuda çok yaralıyım” - Milliyet

“Gelen bakıcı gidiyor: Bu konuda çok yaralıyım” – Milliyet

Ünlü şarkıcı Merve Özbey, müzik dünyasında adını farklı sanatçılara vokal yaparak duyurdu. Kariyerindeki başarısını Bengü gibi ünlü bir iş insanıyla evlenerek ve çocuklarını büyütürken de sürdürmeyi başaran Özbey, müzik dünyasının kavgacı ve rekabetçi ortamında dikkat çekiyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim alırken birçok ünlü sanatçıyla çalışan Özbey, hiçbir polemiğe girmeden, kimseyle sorun yaşamadan yoluna devam ediyor.

Özbey’in müzik kariyerindeki dönüm noktası ise vokalistlik yaptığı Murat Pirpiri’nin konserinde sahneye çıkmasıyla başladı. Ebru Gündeş’in keşfi olarak anılan Özbey, uzun yıllar vokalistlik yaptıktan sonra 2015 yılında ilk albümünü çıkardı. Müzik dünyasındaki huzursuzluklardan uzak duran şarkıcı, ailesiyle mutlu bir hayat sürerken tek sorunu olarak bakıcı kadınlar konusunu dile getiriyor. Çocukları Elif Özüm ve Emir’e bakıcı konusunda yaşadığı zorluklara dikkat çeken Özbey, bu konuda devletin adım atması gerektiğini belirtiyor.

Özbey, sanat dünyasında dostluklarıyla da tanınıyor. Demet Akalın, Ebru Gündeş gibi isimlerle ailece görüşen şarkıcı, müzik dünyasındaki rekabetin pastadan büyük dilimi kapanın olduğu gerçeğini kabul ediyor. Özbey, müzik kariyerinin yanı sıra anne olmanın da kendisine ne kadar çok şey kattığını vurguluyor. Sorumluluklarıyla başa çıkmayı öğrendiğini belirten şarkıcı, çocuklarıyla geçirdiği zamanın kıymetini biliyor.

Özbey’in müzik dünyasındaki geleceğiyle ilgili merak edilenleri açıkladığı röportajında, aile hayatı, müzik kariyeri ve çocukları hakkında samimi ve içten açıklamalarda bulunuyor. Kendine yaptığı yatırımın temizlik yapmak olduğunu ifade eden Özbey, kitap okuyarak ve ev işleriyle uğraşarak kendini şarj ettiğini belirtiyor. Hayatının bir kitap veya film olsa adının ‘Umut ve Emek’ olacağını söyleyen Özbey, evliliğinden memnun olduğunu ve erken yaşta yabancı dil öğrenme şansını kaçırdığına pişmanlık duyduğunu dile getiriyor. Röportajında açık ve içten ifadelerle hem kariyeri hem de özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtlayan Merve Özbey, okuyucularıyla samimi bir şekilde paylaşımda bulunuyor.