Son dakika... Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü! - CNN TÜRK

Gazze’de Sağlık Sistemi Tamamen Çöktü! Son Dakika Haberi – CNN TÜRK

İsrail-Hamas çatışmasının 18. gününde Filistinlilerin hayatını kaybetmesiyle birlikte Gazze’de insani kriz daha da derinleşti. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 5 bin 791’e yükseldi. Özellikle çocuklar ve kadınlar en fazla zarar gören kesim oldu. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hastanelerin tamamen çökme noktasına geldiğini ve acil yakıt ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bölgede birçok sağlık çalışanı da hayatını kaybetti ve ambulanslar kullanılamaz hale geldi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, İsrail’in gece boyunca 400 noktayı vurduğunu ve sadece son 24 saatte 704 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar arasında ölü sayısının arttığını belirten El Kudra, sağlık merkezlerine yönelik saldırıların devam ettiğini dile getirdi. 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı Gazze’de sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda.

Özellikle 870 çocuk ve bin 550 kişinin enkaz altında olduğuna dair ihbar alındığını kaydeden El Kudra, sağlık çalışanlarının hastalar arasında tercih yapmak zorunda kaldığını ve kritik vakaların artış gösterdiğini belirtti. Uluslararası toplumu tıbbi yardım ve yakıt gibi acil ihtiyaçların karşılanması konusunda adım atmaya çağıran El Kudra, Mısır’a Refah Sınır Kapısı’nı açması çağrısında bulundu. Gazze’de yaşanan dramatik durumun sadece Filistin halkını değil, tüm dünyayı endişelendirdiği vurgulandı.

Savaşın başından beri Filistinli sivillerin sadece sokaklarda değil, hastanelerde de güvende olmadığı belirtilerek, insani yardıma olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğu açıklandı. Gazze’deki hastanelerde yaşam mücadelesi veren sağlık çalışanlarının desteklenmesi ve bölgedeki acil tıbbi yardımların hızla ulaştırılması gerekliliği vurgulandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri, uluslararası toplumun çaresiz ve yardıma muhtaç durumda olan Filistin halkına acil yardım elini uzatmasının insani bir görev olduğunu belirtti. İsrail-Hamas çatışmasının devam ettiği bölgede, barış ve insani yardım çağrılarına duyarsız kalmamanın önemine vurgu yapıldı.