Gastro Gençler, İstanbul’da Akademik Eğitim Aldı – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başarılı Destekleriyle

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Antikkapı A.Ş’nin Gastro Genç Yemek Yarışması’nda dereceye giren Meslek Liselerinin gastronomi alanı öğrencileri, İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde workshop eğitimine katıldı. Türkiye’nin en önemli yiyecek ve içecek eğitim merkezlerinden biri olan MSA’da dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar geniş bir eğitim programıyla öğrencilere faydalı bir deneyim yaşattı. Öğrenciler, workshop eğitiminde çeşitli yemekler yaparken aynı zamanda Gastronomi Müzesi’ni gezme fırsatı buldular. Genç şefler, gastronomi tarihini ve yenilikçi lezzetleri keşfederek ilham dolu bir deneyim yaşadılar.

Etkinliğin sonunda Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yapılan yemeklerden ve katılım sürecinden keyif aldıklarını belirttiler. Okulun öğretmeni Gizem Sezer ise öğrencilerin geleceklerine yön vererek bu tür imkanları sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e teşekkür etti.

Kocaeli genelinde bulunan Meslek Liselerinin gastronomi alanı öğrencileri, katıldıkları Antikkapı A.Ş’nin Gastro Genç Yemek Yarışması’nda gösterdikleri başarının ardından İstanbul Maslak’taki Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen workshop eğitimine katıldılar. Eğitim programı, genç şef adaylarına dünya mutfaklarından pişirme tekniklerine kadar geniş bir yelpazede bilgi ve deneyim kazandırdı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Mutfak Sanatları Akademisi’nde çeşitli yemekler yaparak Gastronomi Müzesi’ni gezme ve farklı lezzetlerle tanışma fırsatı buldular.

Etkinlik sonunda, Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldıkları eğitimden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Okulun öğretmeni Gizem Sezer ise öğrencilerin mesleki yönlendirmelerine destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin gençlerin mesleki gelişimine katkı sağladığı ve onlara farklı deneyimler kazandırdığı belirtilirken, gastronomi alanındaki eğitimlerin önemi vurgulandı.