Gastro Gençler, İstanbul’da akademik eğitim aldı

Gastro Gençler İstanbul’da Akademik Eğitim Aldı

İstanbul’da Mutfak Sanatları Akademisi, Antikkapı A.Ş’nin ev sahipliğinde Gastro Genç’in düzenlenmesiyle 9 öğrenciye akademik eğitim imkanı sundu. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte gastronomi alanı öğrencileri, yarışmada gösterdikleri performanslarıyla derece aldılar. Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrenciler ise İstanbul Maslak’ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi’nde 4 saatlik workshop eğitimine katıldılar.

MSA’da dünya mutfaklarından profesyonel pişirme tekniklerine kadar geniş bir yelpazede eğitim alan genç şefler, workshop eğitimi sırasında farklı tarifler deneyerek yeni lezzetler keşfettiler. Ayrıca Gastronomi Müzesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, gastronomi tarihine ve yenilikçi lezzetlere dair bilgi sahibi oldular. Etkinlik sonunda öğrenciler, katkı sunan ve imkan sağlayan herkese teşekkürlerini iletti ve bu deneyimin meslek hayatlarına önemli katkılar sağlayacağını belirttiler. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e teşekkürlerini ileten öğretmen Gizem Sezer, öğrencilerin geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı oldukları için minnettar olduklarını ifade etti.

Gastro Genç etkinliği, genç aşçı adaylarının yeteneklerini geliştirme ve sektörde kendilerini daha da ileriye taşıma fırsatı sağladı. Bu tür etkinlikler, gençlerin gastronomi alanında kariyer yapma isteklerine destek olmakta ve onlara değerli deneyimler kazandırmaktadır. İstanbul’daki Mutfak Sanatları Akademisi ise Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek ve içecek eğitim merkezi olmasıyla gençlerin profesyonel gelişimine katkı sağlamaktadır.

Bu tür etkinlikler, gençlerin kendi alanlarındaki yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyarak geleceklerini daha parlak bir şekilde inşa etmelerine yardımcı olmaktadır. Gastro Genç gibi yarışmalar ve etkinlikler, genç şeflerin farklı kültürlerin mutfağına dair deneyim kazanmalarını ve uluslararası alanda kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamaktadır. Geleceğin şeflerini yetiştirmek, gastronomi alanında Türkiye’nin uluslararası alanda daha da tanınmasına ve takdir edilmesine katkı sağlayacaktır.