Sheffield United: Galatasaray join Wolves in transfer race as release clause fee revealed - Football League World

Galatasaray, Wolves’u Transfer Yarışına Sheffield United’da Katıldı: İptal Bedeli Açıklandı – Futbol Ligi Dünyası

Galatasaray, Sheffield United’ın Gus Hamer’ıyla ilgileniyor ve €20m serbest kalma bedeli karşılığında orta saha revizyonu yapmak istiyor. Blades, hayal kırıklığı yaratan Premier Lig sezonunun ardından Türk ilgisine rağmen Hamer’ı satmaktan çekiniyor. Belirsizlik Hamer’ın geleceğini çevrelerken Türk devleri Şampiyonlar Ligi’ne dönüşe göre durumu izliyor.

Türk devi Galatasaray’ın, Sheffield United’ın Gus Hamer için hamle yapmaya ilgilenmesi ve aganlar aracılığıyla Hamer’a teklif sunulduğu bildiriliyor.

Türk GS Gazette web sitesinden gelen raporlar, Süper Lig şampiyonlarının, 27 yaşındaki oyuncuyu kadrolarına katmak istediklerini ve Tanguy Ndombele’ın kiralık sözleşmesinin sona ermesinden sonra orta sahalarına derinlik katmak istediklerini ortaya koydu.

Sheffield United’ın düşmesi nedeniyle Hamer’ın €20 milyon serbest kalma bedeli olduğu ve bu rakamın £16.8 milyon olarak hesaplandığı, Galatasaray’ın durumu yakından takip ettiği ve Hamer’ın bu yaz Bramall Lane’den ayrılmak istediğini bildiği ifade ediliyor.

Galatasaray’ın Gus Hamer’a ilgisi

Galatasaray, bu yaz yeni bir orta saha oyuncusu imzalamak istiyor gibi görünüyor ve dikkatleri, İngiltere tabanlı diğer oyuncuları ikna etmede başarısız olduktan sonra Hamer’a çevrildi.

İstanbul ekibi, bu yaz Tottenham’ın Pierre-Emile Højbjerg ve Manchester United’ın Scott McTominay gibi oyuncularla bağlantılıydı, ancak ikilinin Türkiye’ye taşınmasını ikna etmede başarısız oldu.

Bu da dikkatleri Sheffield United’ın Hamer’a çevirdi ve Blades’ın düşmesinden yararlanarak Brezilyalıyı bu yaz Rams Park’a getirmeyi planlıyorlar.

Ancak, 27 yaşındaki Hamer geçen yaz £15 milyonluk bir ücret karşılığında Sheffield United’a katılmıştı ve 2027 yazına kadar kulüple sözleşmesi olduğu için, bu yaz ayrılırsa büyük bir ücret talep edeceklerini düşünebiliriz.

Her oyuncunun bir fiyatı vardır ve uygun bir teklifle gelen bir kulüpse, Blades’ın, düşüş sonrası dengeyi sağlaması gerektiğinden, Hamer’ı satabileceği şansı var.

Ancak, Hamer Sheffield United için kilit bir oyuncudur ve Wilder’ın ekibinin hemen üst lige dönmesi için onun gibi oyunculara ihtiyaçları olacak.

Gus Hamer’ın ayrılması Sheffield United için büyük bir darbe olurdu

2023/24 sezonu Sheffield United için kâbus gibiydi ve Hamer, kredi kazanan tek birkaç oyuncudan biriydi.

Brezilyalı, 36 Premier Lig maçı oynadı, 4 gol attı ve 6 asist yaptı, takımının üç galibiyetle ligin dibinde 16 puanla tamamlanmasına rağmen iyi bir geri dönüş yaptı.

Çok sayıda Şampiyonlar Ligi deneyimi olan Hamer’ın bu sezon Blades için kilit bir oyuncu olması bekleniyor ve Wilder’ın Bramall Lane’de tutmaya çok istekli olduğu bir oyuncudur.

Hamer’ın geleceğinin en kısa sürede çözülmesi için sadece üç haftadan az bir süre kaldı ve Blades’ın Şampiyonlar Ligi kampanyasına Preston deplasmanında açılmasıyla birlikte, Bramall Lane’deki herkes Hamer’ın geleceğini en kısa sürede çözülmüş görmek isteyecektir.