Galatasaray, orta saha oyuncusunu transfer etmek için görüşmelerde – Spor Topluluğu

Galatasaray, Manchester United’ın orta saha oyuncusu Scott McTominay için bir transfer görüşmesi yaptığını açıkladı. McTominay, 27 yaşında ve kariyerinin tamamını Old Trafford’da geçirdi. 2016-17 sezonunda Jose Mourinho tarafından takıma dahil edildikten sonra 252 maça çıktı. Atılan 29 gol ve yapılan 8 asist ile takım için değerli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Geçen sezon tüm turnuvalarda 10 gol atan McTominay, kontratı hakkında henüz bir karar alınmamış durumda.

McTominay’ın sözleşmesi 12 aydan az bir süre kala, United’ın sözleşmeyi bir yıl daha uzatma seçeneğine sahip olmasına rağmen Galatasaray, bu durumdan faydalanarak transfer görüşmelerine başladı. Türk devinin başkan yardımcısı Ibrahim Hatipoglu, CNN Turk’e yaptığı açıklamada Premier Lig ve Manchester United’dan bir oyuncuyla ilgilendiklerini belirtti ve bu durumun yüksek maliyetiyle ilgili pazarlık yapıldığını ifade etti.

Hatipoglu, “Premier Lig ve Manchester United’dan bir oyuncu ile ilgileniyoruz. Bu durumun yüksek maliyetli olması kadar doğal bir şey yok. Transfer ücreti hakkında görüşmeler var. Bizim için, transfer ücretleri ve oyuncu maaşlarını da içeren toplam maliyet, karar noktasında önemli.” dedi.

United, McTominay’a daha uzun bir sözleşme imzalamak yerine onu satma ihtimalini değerlendirebilir. Geçmişte, McTominay’ın sözleşmesinin daha uzun süresi olduğunda 30 milyon poundluk teklifleri reddeden United, şu anda McTominay için ne gibi bir ücret talep edeceği konusunda net bir bilgi vermedi. Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin şu anda Mourinho tarafından yönetilen bir Premier Lig orta saha oyuncusunu transfer etmeye çalıştığı bir dönemde, kadrosunu güçlendirmeye çalıştığı ise belirtiliyor.