Galatasaray confirm interest in Man United’s Scott McTominay and Tottenham’s Pierre-Emile Hojbjerg as ope... - talkSPORT

Galatasaray, Man United’ın Scott McTominay ve Tottenham’ın Pierre-Emile Hojbjerg’i transfer etme niyetini doğruladı

Galatasaray, Manchester United’ın Scott McTominay ve Tottenham’ın Pierre-Emile Hojbjerg’ine olan ilgilerini doğruladı. Türk kulübünün başkan yardımcısı, Kırmızı Şeytanlar ile orta saha oyuncusu transferi konusunda görüşmelerde olduklarını belirtti. Geçen yaz West Ham’ın 30 milyon poundluk teklifine maruz kalan McTominay, geçtiğimiz sezon beklenenden daha fazla oyun süresi aldı.

Manchester Evening News’e göre, Kırmızı Şeytanlar, İskoçya milli takımının istekli oyuncusu için erken teklifleri reddetti. Galatasaray’ın başkan yardımcısı İbrahim Hatipoğlu, ayrıca kulübün Spurs yıldızı Hojbjerg’i de takip ettiklerini doğruladı. Ancak, Ocak ayında ayrılık söylentileri olan Man United sağ bek Aaron Wan-Bissaka’ya ilgi olmadığını belirtti.

“Hojbjerg birçok talibı olan iyi bir oyuncu, tüm seçenekleri görmek istiyor,” dedi. “Sağ bek ve orta saha transferleri için tek haneli rakamlardan bahsedilmiyor. Ancak, sağ bek için 10 milyon Euro’nun altında bir bütçe ayırdık. Guela Doue için olumsuz bir durum yok. McTominay ve Doue için müzakereler devam ediyor. Wan-Bissaka bizim önceliğimiz değil.”

Orta saha oyuncusu McTominay’ın sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor, ancak Man United’ın 27 yaşındaki oyuncu için ek bir yıllık opsiyonu bulunuyor. West Ham’ın 40 milyon poundluk teklifi kulübün değerlendirmesinin altında kaldı. O zamandan beri İskoç oyuncu, United için etkileyici bir sezon geçirdi, 10 gol attı ve Manchester City’ye karşı FA Cup finalinde ilk 11’de yer aldı. Galatasaray’ın kulübün değerlendirmesine ulaşıp ulaşamayacağı ise henüz belli değil.

Diğer yandan, Wan-Bissaka’nın da anlaşması sadece bir yıl daha sürecek, bu nedenle bu yaz Man United için nakit paraya dönüştürme fırsatı mükemmel olacak. Hojbjerg ise bu yazın başında piyasaya konuldu, Tottenham da onun için tekliflere açık. Mevcut anlaşması gelecek yaz sona erecek ve eski Bayern München yıldızıyla Juventus ve AC Milan gibi kulüpler bağlantılı oldu. Hojbjerg, Spurs formasıyla 184 maça çıktı, 10 gol attı ve 16 asist yaptı.

Galatasaray, geçen sezon Türk Süper Lig şampiyonu oldu, ezeli rakipleri Fenerbahçe’yi üç puan farkla geride bıraktı. Daha önce rakip takımların arasında tartışmalı bir şekilde yapılan, eski Chelsea oyuncusu Michy Batshuayi’yi transfer ettiler. Bu transfer, çocuğunun tehdit almasıyla sonuçlanan tartışmalara yol açtı.Öte yandan, talkSPORT’un haberine göre Manchester United’ın orta saha oyuncusu Casemiro’nun Suudi Arabistan’a transfer olabileceği konuşuluyor.