Sunderland: £10m Trai Hume claim made amid reported Galatasaray interest - Football League World

Galatasaray ilgisiyle birlikte Sunderland: £10m’luk Trai Hume iddiası ortaya atıldı – Football League World

Sunderland, Trai Hume transferi için 10 milyon poundun altındaki teklifleri kabul etmeyecek!

Spor Illustrated gazetecisi Michael Graham, Kuzey İrlandalı Trai Hume için 8 rakamlı bir bölgede olmayan hiçbir teklifi kabul etmeyeceklerini iddia etti. Kuzey İrlandalı uluslararası oyuncularını ellerinde tutmaya çalışırken, Black Cats’in gençlik odaklı modeli, daha üst konumda olan takımların oyuncularını geleceğin yıldızları olarak görmesine yol açıyor. Geçmişte küçük ücretlerle transfer edilen Hume, Dan Ballard ve Pierre Ekwah gibi 24 yaş ve altındaki oyuncular, şimdi Avrupa’daki birçok üst lig kulübünün dikkatini çekiyor.

Şu anda kendi başlarına ağır oyuncularla dolu olan kadro, her yaz bu oyuncuları tutma mücadelesi ile karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Şu anda 22 yaşındaki sağ bek için ilk test, Şampiyonlar Ligi ekibi Galatasaray’dan geldi. Galatasaray’ın Hume için Black Cats’e 7 milyon poundluk bir teklif yaptığı iddia edildi. Ancak Türk ekibinin, resmi bir yaklaşımın yapılmasının düşünüldüğü de söyleniyor.

Hume için belirlenen minimum fiyat etiketi olan 10 milyon poundun altındaki her teklifin, Sunderland tarafından reddedileceği belirtiliyor. Sağ kanatta oynayabilen Hume, Linfield’den sadece 150,000 pound karşılığında Ocak 2022’de imzalandı. Linfield’in, eski oyuncuları için %15 satış hakkı olduğu ve bu durumda en az 1.5 milyon pound alabileceği söyleniyor.

Bu durumda Sunderland, Hume’u satabilecekleri ya da satmayacakları konusunda en iyi durumda bulunuyor. Kontratı 2027’de sona eren ve milli takıma çağrılan oyuncuyu ellerinde tutmak için finansal ve sadakat açısından hiçbir baskı altında olmadıkları söylenebilir. Trai Hume, Sunderland’ın son iki buçuk yılda onun için yaptıkları nedeniyle mükemmel bir fırsat çıkana kadar yerinde kalmayı ummalıdır.

Diğer takımlar, Hume’u gerçekten istiyorlarsa taleplerini karşılamak zorunda kalacaklar. Sunderland’ın yapmak istediğinden daha aşağı düşme ihtiyacı yoktur. Potansiyel olarak Şampiyonlar Ligi’nde oynamak, böyle bir fırsat olabilir, ancak mevcut kulübü için iyi koşullarda değilse, herhangi bir hareket gerçekleşmeyecektir. Bu durumdan dolayı Sunderland kendisini mükemmel bir konumda buluyor.