Galatasary chief name-drops Scotland star set for shock transfer as he tries to quash ‘upsetting’ fan ins... - The Scottish Sun

Galatasaray Başkanı, İskoçya yıldızının şok transferini açıkladı ve ‘rahatsız edici’ fan söylentilerini engellemeye çalışıyor.

İskoçya Avrupa Şampiyonası yıldızı dahil olmak üzere iki Premier Lig yıldızı, Türk devi Galatasaray’ın en büyük hedefleri arasında ortaya çıktı. Steve Clarke’ın adamları Almanya’ya yüksek beklentilerle seyahat etmiş olsalar da, üç maçta sadece bir puan alarak hayal kırıklığıyla döndüler. Galatasaray taraftarları zor beğenilebilenler olabilir ve bir İskoçya yıldızının oraya gitme ihtimali var. Ancak Euro 2024’e giden yol parlak bir şekilde aydınlandı ve bu yolculuktaki ana adam Scott McTominay’dı.

Manchester United’ın yıldızı, Aston Villa orta saha oyuncusu John McGinn’in yerine, kampanya için İskoçya’nın amblemi gibi görünüyordu. Kendisi, elemelerde şaşırtıcı altı gol attı – bunlar arasında turnuva şampiyonları İspanya’ya karşı unutulmaz bir gece olan bir çift gol de vardı. 27 yaşındaki oyuncu, İsviçre’ye karşı attığı kritik golüyle İskoçya’nın Avrupa Şampiyonası umutlarını canlı tuttu. Ancak United’da geçen sezon on gol atmış olmasına rağmen, Erik ten Hag’ın ilk 11’inde düzenli bir yer edinemedi.

Geçen sezon Premier Lig’de sadece 18 maça başlayan McTominay, sözleşmesinin son yılına girerken, United, alt yapısından mezun olan oyuncusunu elden çıkarmayı düşünüyor. Galatasaray’ın teknik direktörü McTominay’ın eski patronu Jose Mourinho ve ikili, yeniden bir araya gelebilir. CNN Turk’e verdiği röportajda Galatasaray başkan yardımcısı İbrahim Hatipoglu, “Premier Lig’den ve Manchester United’dan bir oyuncuya ilgimiz var” dedi. “Transfer ücretiyle ilgili görüşmeler var. Tam maliyet, transfer ücretleri ve oyuncu alacakları [maaş] karar noktasında önemli.” dedi.

Ancak, başka bir röportajda McTominay’in transfer ücretinin tartışıldığını söyleyen Hatipoglu, diğer Premier Lig hedeflerinden biri olan Pierre-Emile Højbjerg (Mourinho’nun 2020’de Tottenham için imzaladığı) hakkında “Pierre-Emile Højbjerg iyi bir oyuncu, birçok talibi var, tüm seçenekleri görmek istiyor.” dedi.

McTominay, Türk devlerine taşınărsa, başarıya olan takipte acımasız bir taraftar kitlesiyle karşılaşması gerektiği anlaşılıyor. Galatasaray, geçen yıl Türk Süper Lig’i kazandı, ancak bazı taraftarlar için, rakiplerinin yaz transfer etkinlikleri onları kızdırmış durumda. Hatipoglu, “Rakiplerimiz iki veya üç transfer yaptığında her şey darmadağın oluyor. Geçen sezon rakiplere karşı 50 puan fark attık, elbette transfer yapacaklar, başka seçenekleri yok. Taraftarlar bize güvensinler. Galatasaray’ın çıkarları için en iyisini yapacağız. Her şey netleştikten sonra herkes bunu değerlendirecek. Bize yapılan hakaretler üzücü.” dedi.

Tüm son haberleri ve transferleri İskoçya Güneşi futbol sayfasından takip edebilirsiniz.