Fox's 'The Masked Singer': What the holy hell is this? - Entertainment Weekly News

Fox’un ‘The Masked Singer’ programı: Bu kutsal cehennem nedir? – Entertainment Weekly Haberleri

Eğer müziği, tahmin oyunlarını ve kostümleri Donnie Darko + Pan’ın Labirenti x Las Vegas şeklinde tarif edilebilecek bir estetiği seviyorsanız, Fox’un sizin için bir şovu var.

Arkadaşlar, The Masked Singer’ın ilk bölümünü izledim — ünlülerin kimliklerini gizleyen kıyafetler giydiği ve jüriyi ve oylayan izleyicileri sesleriyle etkilemeye çalıştığı bir şov — ve size söylemek istiyorum… burada çok fazla maske var! Seyirci maskeler takıyor! Sunucu Nick Cannon sahneye ilk çıktığında maske takıyor! “The Lion” sırasında arka planda trompet çalan dansçılar maskeler takıyor! (Birazdan üzerine daha fazla bilgi verilecek.) Ve Maskeli Şarkıcılarken sadece maskeler takmıyorlar, maskeleri televizyonda daha önce hiç görülmemiş korkutucu kostümlere bağlı. Özetle, daha iyi bir ifade bulunamadığı üzere, mask-tastic’tir.

The Masked Singer’ın “iyi” bir şov olduğunu söylemiyorum, ama bir gösteri, o çok daha iyi bilgilerinizin aksine sizi etkisi altına alacak ve size o kadar çok soru bırakacak ki, belki başka bir hafta daha izlemek için kanalı değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca, bu şovun Diet Coke’unuza bozulmuş LSD damlatılmış olabileceği endişesini de taşıyabilir.

Peki, nasıl işliyor? Cevabı vermeden önce şunu belirtmeliyim: Bir “ünlü” şarkıcının maskesini çıkardığı birinci bölümü izledim ama Fox’un bunu kurgulamayı çıkarmış olmaları nedeniyle size o kişinin kim olduğunu söyleyemem. Ve açıkçası, bu şov çok karmaşık, gerçekleşeni izlemek biraz netlik sağlayabilir ve tüm karmaşık illüzyonu bozabilir.

(JİKA: Maskesiz ünlü, hippo maskesi içinde Pittsburgh Steelers’ın geniş alıcısı Antonio Brown’du.)

Tartışmalarını açtıktan sonra açıklayıcı bir yola yönelelim.

Jüriler

Bir şarkıcının — maskeli veya maskesiz — bir grup yabancıdan “geri bildirim” almadan şarkı söylemesinin anlamı nedir? Maskeli Şarkıcı’nın jüri paneli üyeleri, tanınmış kişilik Jenny McCarthy; “istiyorsun” yanıtsız hit “Blurred Lines”ın söyleyicisi Robin Thicke; tıpla ilintili oyuncu ve komedyen Ken Jeong ve müzik endüstrisi profesyoneli Nicole Scherzinger’dan oluşuyor. Bir bölüm içinde Jenny McCarthy’nin ekran ID’sinin “Pop Kültür Gurusu” olduğunu ancak bölümün 37. dakikasında fark ettim ve hemen bir içki almayı düşündüm. Ne yazık ki, bölümü öğleden sonra 2:30’da (Fox’un basın sitesindeki bir bağlantı üzerinden) izliyordum ve masamda hiç alkol yoktu.

Eşleşmeler

Her bölüm, her turda iki kişinin karşı karşıya geldiği üç turdan oluşuyor. Şarkıcılar sadece kostümleriyle tanımlanıyor, bu yüzden 1. bölümde eşleşmeler şöyle: “Tavuskuşu vs. Hippo,” “Canavar vs. Tekboynuz” ve “Geyik vs. Aslan.” Yani, her karşılaşma, Discovery’nin yayınlamadığı en iyi doğa belgeseline benziyor. Eşleşmelerin nasıl belirlendiği gerçekten pek net değil, ancak tahminim iyi şarkıcının ve daha az iyi-çok kötü şarkıcının her turda olduğu ve düzgün katılımcının geçmesini sağlamak için yapıldığı şeklinde.

Her şarkıcı sahneye çıkmadan önce, kimliklerini açığa çıkarmamak için tam kostümle hala izlenen bir tanıtım paketi gösteriliyor. Tavuskuşu, örneğin beş yaşından beri performans sergilediğini ve Michael Jackson’ı “sevgili bir arkadaş” olarak nitelendiriyor. Hippo, maskesiyle böğüren hayranlarının karşısında performans sergilemeye alışık olduğunu belirterek, “Girdiğim her arenayı fethediyorum,” diyor. Tekboynuz, kendisine bazılarının “Hollywood asilzadesi” dediğini ima ediyor ve böyle devam ediyor.

Performanslar

Herhangi bir şarkı yarışmasında olduğu gibi, yarışmacılar çağdaş şarkılar (“Thunder,” Imagine Dragons; “Kavgası” Rachel Platten) ve klasikler (“Don’t Stop Me Now,” Queen) seslendiriyor. Şarkı söyleme kalitesi vahşi bir şekilde değişiyor: Bazen vokaller sıradan bir karaoke gibi geliyor (senin için bakıyorum, Hippo!), ve bazen maskenin ardında gerçekten profesyonel bir şarkıcı olabileceğini hayal etmek mümkün. (Not: Nick Cannon bize yarışmacıların arasında “Grammy kazananları, Emmy kazananları, Hall of Fame oyuncuları” ve diğer ünlü tipleri olduğunu belirtiyor.)

Jürilerin, tanıtım paketlerinden ve şarkıcıların seslerinden yola çıkarak, karşılarında kimin olduğunu tahmin etmeleri isteniyor. Örneğin, Tavuskuşu’nun “The Greatest Show” (The Greatest Showman soundtrack’inden) performansı sırasında Jenny McCarthy, “Acaba Hugh Jackman olabilir mi?” diye düşünüyor. Bu bölümdeki en anlamsız tahmin olurdu, ama Robin Thicke, Tavuskuşu’nun ünlü şarkıcı Jimmy Kimmel olabileceğini öne sürdü.

Çoğu zaman, Nicole Scherzinger jüri panelindeki sağduyulu ses görünüyor. İzlendiği ve şarkıcıların performanslarını dinlediği anlaşılıyor, Robin Thicke daha çok yarışmacıların fiziksel görünümüne odaklanıyor. Kesinlikle bir dişi olan Tekboynuzun “zayıf ve güzel” olduğunu hızlıca belirtiyor. Aslan’ı, performansı sırasında Thicke. “Kalçalarını hareket ettir!” diye bağırıyor. “O şeyi sallayın!” Jüriler, Aslan’ın Destiny’s Child gibi bir kız grubunun bir parçası olup olmadığını tartıştıklarında, Thicke onun “güç-bacaklı Beyoncé yürüyüşünden” bahsediyor. Yine de, 2:30’da içki içmek için erken olabilir mi? Kendinize dürüst olun.

Elemeler

Her eşleşme sonrasında, seyirciler en çok hangi şarkıcıyı beğendiklerine oy verirler. Diğer yarışmacı “Son 3” e düşer ve ardından jüriler, hangi kaybedenin maskesini çıkarıp eve gitmesi gerektiğine karar verir. Hayatta kalan yaratıklar, bir sonraki haftanın bölümüne geçer, ta ki gizemli bir şarkıcının ayakta kalmasına neden olana kadar.

Genel Deneyim

Maskeli Şarkıcı, oldukça aptal bir girişimdir ve büyük bir olasılıkla tekrar izleyeceğim. Beynimin sol tarafı Bu ne oluyor? Felç mi geçiriyorsun? diye düşünürken, sağ tarafımız Monster kendi “mixtape”inden bahsetti ve sadece “puf ve tüyden” daha fazlası olduğunu kanıtlamak istediğini söyledi — acaba Puff Daddy ve The Notorious B.I.G ile birlikte şarkılar yapan rapçi Ma$e mi olabilir? Ken Jeong, Monster’ın hapishaneye gittiğine işaret ettiğini düşünüyor — Peki Ma$e hapishaneye gitti mi? Vikipedi’ye göre değil. Peki, hangi Diddy ile ilgili rapçi hapishaneye gitti? Ah evet — Shyne! Bekle… Bu delikte nasıl buldum kendimi? Bu Maskeli Şarkıcı, sizi içine çekebilir ve durmanız için yapabileceğiniz hiçbir şey olmayabilir. Arkadaşlar, siz uyarıldınız.

Maskeli Şarkıcı, Çarşamba günü 2 Ocak’ta saat 21.00’da Fox’ta prömiyer yapacak.

İlgili içerik: