"Euros Hero" | West Ham set to make a move for Galatasaray forward Baris Alper Yilmaz - The West Ham Way

“Euro kahramanı” | West Ham, Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz için hamle yapmaya hazırlanıyor – The West Ham Way

Batı Ham United, bu yaz Galatasaraylı ve Türkiye milli futbolcusu Barış Alper Yılmaz’a hedef olacak gibi görünüyor. Julen Lopetegui, Aston Villa ile açılış günü karşılaşması öncesinde hücum seçeneklerini güçlendirmek isteyerek, Londra’ya taşınmasına ikna etmek için Türk devine devasa 29 milyon pound’luk bir teklif hazırlıyor.
Türk medyası Sabah’a göre, Hammers, Almanya’da Avrupa Şampiyonası’nı izlerken Türk devini izleyen teknik direktör Tim Steidten’ı etkileyen 29 yaşındaki forveti transfer etmek için büyük bir teklif hazırlıyor.
Euro 2020 sonrası profildeki yükselişinin farkında olan Galatasaray, Çekya’ya karşı 2-1 kazandıkları maçta maçın adamı ilan edilen ve Hollanda’ya karşı aldıkları son maçta Virgil van Dijk ile zorlu bir mücadele veren Yılmaz’ın dikkat çektiğini biliyor. Gala, piyasadan en iyi fiyatı almayı hedefliyor. İlgilenen herhangi bir kulübün şu anda karşılayamayacağı 50 milyon avro istiyorlar.
Yılmaz, Galatasaray ile Fenerbahçe’yi Türkiye Süper Lig şampiyonluğunda geride bıraktığı başarılı bir sezon geçirdi. Tüm müsabakalarda 7 gol atıp 12 asist yaparken, bu dakikaların büyük çoğunluğu sağ kanatta geçirdi. 27 maçta sağda, 12 maçta solda, yedi maçta sol bek olarak, altı maçta sağ bek olarak ve sadece üç maçta santrafor olarak görev aldı. Bu durum Yılmaz’ı Hammers için harika bir kadro seçeneği yapar, ancak muhtemelen Premier Lig’de santrafor olarak 15’ten fazla gol atacak biri değildir.
24 yaşındaki futbolcu son haftalarda Liverpool, Arsenal ve The Telegraph’a göre Brighton ile bağlantılarla ilgi odağı haline geldi. Türkiye süperstarı, Lopetegui ve Steidten’in hedeflerinden sadece biri. Bu listede hala Ivan Toney, Samu Omorodion, Alexander Sorloth ve Dominic Calvert-Lewin gibi isimler var.