Eski Başkan Clinton Düşünüyor – ABC Haberleri

Eski Başkan Clinton son günlerde normalden daha fazla düşünceli ise şaşırılmamalıdır. Onun başkanlık kütüphanesi eski memleketi Little Rock, Ark.’da açıldı. Kütüphanenin koleksiyonu, 630 ton malzemeden oluşuyor: 80 milyon sayfa başkanlık belgesi, 79.000 müze objesi ve neredeyse 2 milyon fotoğraf. Daha önce bu hafta, Clinton ABC News’ten Peter Jennings ile oturup sadece geçmişi ve mirası değil, aynı zamanda beleşen parti, ülkesi ve hatta kendi geleceğini de konuşmak için oturdu. 16 Kasım röportajının bazı alıntıları şöyle:

Irak Hakkında
Irak Savaşı hakkındaki pozisyonum hemen hemen herkesten farklıydı. Saddam Hüseyin, BM denetçileriyle işbirliği yapmazsa veya elinde vazgeçemediği kitle imha silahları varsa, başkanın ona karşı harekete geçme yetkisini destekledim. Yine de, yönetimin savaşa bu şekilde gitmesinin bir hata olduğuna inandım ve bu dünya ile aramızın bozulmasına neden oldu.

Osama bin Laden’i Yakalama Girişimleri Hakkında
11 Eylül tehditlerine dikkat çeken 2001 rapor göz önüne alındığında ve bizim tarafımızca yapılan hazırlıklar, adalet getirdiğimiz terörist sayısı ve kırdığımız 20 El Kaide hücresi ile birlikte, bin Laden’a şu ana kadar en yakın olan kişinin ben olmamız, bile daha fazla seçeneğe sahip olmalarına rağmen – isterdim ki onu yakalasaydım.

Kalp Bypass Ameliyatı Sonrası Sağlığı Hakkında
Bildiğim kadarıyla iyi durumdayım. Günde bir mil yokuş yukarı sıkı bir şekilde yürüyorum. Hala kolayca yoruluyorum ve dayanıklılığımı toparlamadım. Fakat, bunu yapan herkes, toparlayacağımı söylüyor.

Hayat Görüşündeki Değişiklik
Her zaman çok çalışıyor ve çok yoruluyordum. Şimdi, iyileşmemin bir parçası olarak yaptığım bu saatlik yürüyüşleri yaparken, ağaçlara bakıyorum, kuşları buluyorum ve günlük yaşamın ritmine daha canlı bir şekilde duyarlıyım. Bu basit şeyler için minnettarım.

Demokratlara Karşı Kullanılan Taktikler Hakkında
2002’de Max Cleland gibi Vietnam’da vücudunun yarısını bırakmış birinin Başkan Bush’un Güvenlik Yasası’nın versiyonuna oy vermediği için Saddam Hüseyin ile televizyon reklamlarında yanyana getirilmesi gibi şeyler gördük.

Başkan Bush Hakkında
(Daha iyi) bazı şeylerde. Gerçekten iyi bir politikacı. İyi bir fikir, orta doğru seçmenlere, Bill Clinton’ın yaptıklarının aynısını daha küçük bir hükümet ve daha büyük bir vergi kesintisi ile veriyorum. Bu sizin hoşunuza gider mi?

Clinton’ın Favori Yemeği Şimdi
Hindi veya vejetaryen chili.

En Çok Özlediği Yemek
Steak.

Favori Şarkıcıları (Barbra Streisand ve Ray Charles’tan sonra)
Hayatta olanlardan, Tony Bennett’ı seviyorum. Bono’yu seviyorum… Judy Collins’i seviyorum, Sheryl Crow’u seviyorum… Aretha Franklin’i seviyorum.

Başkanlar, politika ve hayatı hakkında daha fazlasını öğrenmek için Başkan Clinton’ın ABC News ile yapılan röportajına göz atabilirsiniz.