Erik ten Hag addresses Scott McTominay’s Manchester United future - The Independent

Erik ten Hag, Scott McTominay’ın Manchester United’daki Geleceği Hakkında Konuşuyor

Miguel Delaney’in Reading the Game bültenine ücretsiz olarak abone olun. Erik ten Hag, Manchester United’ın güney oyun kurucusu Scott McTominay’in geleceği hakkında yeni spekülasyonlar çerçevesinde hiçbir şekilde elden çıkarmak istemediğini iddia etti. Yetenekli futbolcu için Galatasaray, Tottenham ve Fulham gibi takımların ilgisinin olduğu belirtiliyor. Ancak Ten Hag, sözleşmesi gelecek yaz sona erecek olan McTominay’i kadrosunun önemli bir üyesi olarak gördüğünü açıkladı. 27 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Red Devils formasıyla 27 maça çıkmış ve 10 gol atarak takımın en çok gol atan üçüncü oyuncusu olmuştu.

Ayrıca geçen yıl İskoçya’nın başarılı Euro 2024 elemelerinde de 7 gol atmıştı. Yönetici, bu performansın ardından McTominay’in kendileri için çok değerli bir oyuncu olduğunu belirtti. Ten Hag, aynı zamanda bu yaz 18 yaşındaki Fransız savunma oyuncusu Leny Yoro ve Hollandalı milli futbolcu Joshua Zirkzee’yi kadrolarına kattı. Yoro, Cumartesi günü Edinburgh’da Rangers’a karşı oynanan hazırlık maçında ilk kez kırmızı forma giyerken, Amad Diallo ve Joe Hugill’in attığı gollerle United 2-0 galip geldi.

Yönetici, genç oyuncunun çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti ve gelecek için umut vaat ettiğini söyledi. United’ın bu yaz transferler konusundaki başarısından memnun olduğunu ifade eden Ten Hag, kulübün güçlü bir kadroya sahip olmak istediğini ve bu hedef doğrultusunda işlerin yolunda olduğunu vurguladı. 8. sırayı alan United’ın geçen sezonki performansının ardından Ten Hag’ın geleceği belirsizdi ancak bu ay 2026’ya kadar bir yıl daha sözleşme uzatıldı.

Yönetici, kulübün sezon öncesi beklentilerini, daha fazla tutarlılık elde ederek başarıya ulaşabileceklerini belirtti. Ten Hag, kulübün son iki sezonunda birer kupa kazandığını hatırlatarak, United’ın güçlü bir konumda olduğunu vurguladı. Gelecek günlerde daha fazla başarıya ulaşmak için ekip olarak güçlü bir kadro oluşturmak istediklerini dile getiren Ten Hag, seçilen oyuncuların büyük potansiyellere sahip olduğunu belirtti. Gelecek için hazır olduklarını belirten Ten Hag, kulübün başarılı bir dönem geçireceğine olan inancını dile getirdi.