detay-01.png

Erhürman: Sağlık Politikası Nüfus Politikası ile Belirlenebilir

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası başkanları tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Tufan Erhürman, sağlık sektörünün planlanması ve yönetilmesi gerektiğini belirtti. 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nde gerçekleşen etkinlikte yapılan konuşmaların önemine vurgu yapan Erhürman, bu konuşmaların “gençliklerine, heyecanlarına” ya da “hoşgörü” gösterilerek geçiştirilemeyeceğini dile getirdi. Ana muhalefetin bu konuşmalardan gerekli mesajları aldığını da ifade etti.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın uluslararası alanda gösterdiği çabayı takdir ettiğini belirten Erhürman, Kıbrıs Türk hemşirelerinin varlığını yok sayamayacaklarını ifade etmesinin kendilerini gururlandırdığını ancak bu ifadenin zorunlu olarak yapılması nedeniyle üzüldüklerini ifade etti. Sağlıkta şiddetle ilgili yasanın Savcılıktan döndüğüne dair bilgisi olmadığını söyleyen Erhürman, Sağlık Bakanı’nın kendileriyle istişare etmesinden memnun olacaklarını belirtti.

Sağlık politikasının nüfus politikasıyla belirlenebileceğini vurgulayan Erhürman, yasa ne kadar değiştirilirse değiştirilsin, bin 114 hemşire dahi istihdam edilse ihtiyacın karşılanamayacağını söyledi. “İhtiyacı bilmiyoruz” diyen Erhürman, bir ülkedeki nüfusu bilmeden, önümüzdeki 5 yılda nüfusun ne olacağına dair öngörümüz olmadan hemşire ve ebe ihtiyacını belirleyemeyeceğimizi ifade etti. Sağlık Bakanının “Hemşirelere yıllardır alınmayan üniformalar alındı” açıklamasından duyduğu utançtı dile getiren Erhürman, böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Konuşmasında 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden hemşire Bedriye Fidan Yeniçeri ve diğer kayıplara da rahmet dileyen Tufan Erhürman, hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaparak, sağlık sektörünün doğru bir şekilde planlanması ve yönetilmesi gerektiğini belirtti. Hekimler ve hemşireler arasındaki uyumun sağlanması, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması için hayati öneme sahiptir. Erhürman’ın sözleri, sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümü ve gelişimi için önemli bir yol haritası sunmaktadır.