Erdogan: Istanbul would be the ideal place for the 2026 NATO summit ᐉ News from Fakti.bg - World - Факти

Erdoğan: 2026 NATO zirvesi için İstanbul en uygun yer olacaktır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinden sonra Washington’da basına yaptığı açıklamada, İstanbul’un 2026’da NATO zirvesine ev sahipliği yapabileceğini belirtti. Erdoğan, henüz bir karar verilmediğini ancak İstanbul’un böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için ideal bir yer olacağını düşündüğünü ifade etti.

2025 yılında bir sonraki NATO toplantısının Hollanda’nın Lahey kentinde yapılacağını belirtti.

2026 zirvesi için ev sahibi şehrin seçimi üzerine tartışmalar devam ediyor. Erdoğan, İstanbul’un bu büyüklükte bir etkinliği organize etme konusundaki güvenini dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Tahıl İhracat Anlaşması’nı yenileme hedeflerinden bahsetti ve anlaşmayı 2022 yılında orijinal olarak imzalandığı İstanbul’da yeniden müzakere etmeyi amaçladıklarını belirtti. Aynı zamanda Türkiye’nin gözlemci statüsünden Şanghay İşbirliği Örgütü’nün tam üyesi olma hedefini açıklayarak, ülkenin Temmuz ayında Astana’daki SCO zirvesine aktif katılımını vurguladı.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki stratejik hamleleri, küresel işlerin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynamak için olan hedeflerini vurguluyor.

Bạn chỉ có thể sử dụng 5 yếu tố cho mỗi yêu cầu. Hãy xóa một số yếu tố đẻ tiếp tục.