Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerine yönelik iftiraları kınadı – İlkha Haber Ajansı (İLKHA)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda yapılan çelenk koyma töreninde konuşarak, 15 Temmuz olaylarına karşı iftira atanları sert bir dille kınadı ve onları “Türkiye üzerinde oynamak istedikleri kanlı oyunun kuklaları” olarak adlandırdı. Konuşmasında “15 Temmuz gününe bu ahlaksız iftiraları atanlar, Türkiye üzerinde oynamak istedikleri kanlı oyunun kuklaları ve sahnelemek istedikleri büyük tiyatronun kuklalarıdır. Milletimiz bağımsızlığına zarar verecek ve iradesini zincirlemeye çalışacak her oyunu bozmaya devam edecek” diyen Erdoğan, ifadelerini net bir şekilde dile getirdi.

Erdoğan, konuşmasına ulusun bağımsızlığı için canlarını feda eden kahraman şehitler için dua ederek başladı. “Bugün, darbe girişimi anında bizim çağrımızı beklemeden sokaklara ve meydanlara koşan ve hainlere karşı direnen herkese tekrar teşekkür etmek isterim. Sadece Köprü üzerinde toplam 34 ülkemizin evladını, iki polis memurunu kaybettik” dedi.

Darbe heveslisi ve zalim darbecilerin eylemlerini, işledikleri cinayetleri ülkenin asla unutmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Benzer şekilde, halkımızın tanklar ve ölümcül silahlar karşısında çıplak elleriyle verdiği destansı mücadeleyi gururla hatırlıyoruz” ifadelerini ekledi.

Erdoğan, tarih ve milletin kalplerinde adlarını altın harflerle yazan şehitlerin kahramanlığının daima hatırlanacağını sözlerine ekledi. “15 Temmuz’u ‘oyun’ diye niteleyenleri, ‘tiyatro’ diyenleri ve utanmadan ‘komplo’ diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğiz. 15 Temmuz gününe bu ahlaksız iftiraları atanlar, Türkiye üzerinde oynamak istedikleri kanlı oyunun kuklaları ve sahnelemek istedikleri büyük tiyatronun kuklalarıdır. Milletimiz bağımsızlığına zarar verecek ve iradesini zincirlemeye çalışacak her oyunu bozmaya devam edecek, her zaman yaptığı gibi” dedi.

Hükümetin ve vatandaşların, başarısız darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen tören, Türkiye’nin bağımsızlığını ve demokratik değerlerini korumaya olan kararlılığını vurguladı. Bu anlamlı tören, Türk hükümetinin ve vatandaşlarının bağımsızlığını ve demokratik değerlerini savunma konusundaki sürekli kararlılığını ön plana çıkardı.