Emine Erdoğan: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil - Bengü Türk

Emine Erdoğan’dan Sağlık Alanında Şiddete Sert Tepki: Kabul Edilemez!

Türkiye’nin ilk bayan Cumhurbaşkanı olan Emine Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen programda Ebeler Günü ve Hemşireler Haftası etkinliklerine katıldı. Programda yapılan konuşmasında hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yapan Erdoğan, Türk kültüründe yer alan şefkat ve merhamet gibi değerlerin hemşirelik mesleğindeki iyilik hallerini ortaya çıkardığını belirtti. Ayrıca tarihimizdeki kahraman hemşirelerden örnekler veren Erdoğan, Gevher Nesibe Hatun ve Safiye Hüseyin Elbi gibi isimlerin cesaret ve fedakarlık hikayelerini anlattı.

Erdoğan, Gaziantepli hemşire Şeyma Alakuş’un deprem sırasındaki cesaretini örnek olarak göstererek, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının unutulmaması gerektiğine işaret etti. Ayrıca Covid-19 salgını döneminde sağlık ordusunun gösterdiği çaba ve fedakarlıkların takdire şayan olduğunu ifade etti. Erdoğan, ebe ve hemşirelerin doğum mucizesindeki rolünü ve toplum sağlığındaki önemini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının hak ettikleri saygı ve hürmeti görmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Beyaz Reform sürecinin sağlık çalışanlarının haklarını düzenleme ve şiddeti engelleme konusunda önemli bir adım olduğunu belirten Erdoğan, sağlık alanındaki şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Konuşmasının sonunda, Filistin’deki zorlu şartlarda çalışan sağlık gönüllülerine minnet ve teşekkürlerini iletti.

Programda, ebe ve hemşirelerin mesleki serüvenlerini anlatan kısa film gösterimi ve Bilkent Şehir Hastanesi Korosu’nun müzik dinletisiyle sona erdi. Emine Erdoğan’ın tebrik mesajlarının ardından katılımcılarla aile fotoğrafı çekildi. Programa Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Türkiye’nin dört bir yanından davet edilen hemşire ve ebeler de katıldı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, sağlık çalışanlarının önemine ve fedakarlıklarına dikkat çekti.