BASIN AÇIKLAMASI - EĞİTİMDE KONTROLLÜ NORMALLEŞME SÜRECİNDE EĞİTİM KURUMLARININ AÇILMA VE UYGULAMA KRİTERLERİ

Eğitimde Kontrollü Normalleşme Sürecinde MEB’den Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda eğitim ve öğretimde kontrollü normalleşme süreci başlamıştır. Bu süreçte, il bazlı olarak yerinde karar uygulaması benimsenmiştir. 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar ülke genelinde yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir. Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, lise hazırlık, 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat şeklinde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde ise yüz yüze eğitime özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları tam zamanlı olarak başlayacaktır. Diğer eğitim kademeleri ve sınıf düzeylerinde ise haftada belirli gün ve saatlerde seyreltilmiş gruplar halinde eğitim gerçekleştirilecektir.

Liselerdeki sınavlar ise 8 Mart Pazartesi günü itibariyle tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında ise mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda ise uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım, veli rızasına bağlı olarak şekillendirilecektir.

Bu süreçte alınan kararlar çerçevesinde eğitim kurumlarında salgın tedbirlerinin titizlikle uygulanması ve öğrencilerin eğitimine kesintisiz devam edilmesi hedeflenmektedir. Kamuoyuna duyurulur.