Son Dakika

Eğitim Liderleri İstanbul’da Toplanıyor! – Son Dakika

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, dünyanın dört bir yanından gelen eğitim uzmanları ve bakanlarını “Eğitimde Değişimi Yönetmek” temasıyla buluşturacak. Zirvede ele alınacak konular arasında yapay zeka, biyoteknoloji ve diğer teknolojilerin insanı nasıl etkilediği, dijitalleşme çağında eleştirel düşünme becerisinin korunması, insan olma mücadelesi yer alacak. Zirvenin üst düzey oturumlarına üç ülkenin eğitim bakanları da katılacak.

Eğitimde Dönüşüm Yönetmek başlıklı zirve, Türkiye Maarif Vakfı’nın uluslararası eğitim kurumu özelliğini taşıyan 441 okul, bir üniversite, 23 eğitim merkezi ve 37 yurt binasındaki 52 bin öğrenciyle gerçekleştirilecek. Zirvede, eğitim paradigmaları, sosyal değişimler, sürdürülebilirlik ve mekânın öğretici rolü de konuşulacak. Eğitim ve teknoloji başlıklı oturumlarında Türkiye Maarif Vakfı’nın tecrübeleriyle Türkiye’nin eğitim yüzyılının stratejileri ele alınacak.

Hemen hemen 50 ülkeden gelen önemli eğitimci, akademisyen ve eğitim yöneticilerinin katılması beklenen zirvede Türkiye Maarif Vakfı, eğitimde değişim konusunda analizler yapılmasını, gelecek perspektiflerin tartışılmasını hedefliyor. Zirvede ayrıca, eğitim teknolojilerinin okullara etkisi ve dijital çağda düşünme becerisinin korunması da ele alınacak.

17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek zirve, eğitimdeki yenilikleri ve dönüşümleri konuşmak için uluslararası bir platform oluşturacak. Zirveye katılacak önemli isimler arasında Hong Kong Eğitim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Lee Chi Kin John, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Charles Reigeluth, Malezya Milli Eğitim Eski Bakanı ve Uluslararası İslam İlimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mazslee Bin Malik gibi isimler yer alacak.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek zirve, eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmek ve katkıda bulunmak isteyen herkes için önemli bir buluşma noktası olacak. Turkiye Maarif Vakfı tarafından bu yıl üçüncü düzenlenen İstanbul Eğitim Zirvesi, eğitimdeki değişimlerin yönetilmesi ve gelecek vizyonlarının tartışılması için önemli bir fırsat sunuyor.