Eğitim dünyası İstanbul'da buluşuyor - Son Dakika Eğitim Haberleri - Hürriyet

Eğitim dünyası İstanbul’da büyük buluşma gerçekleşiyor

İstanbul’da bulunan Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, eğitimde değişimi yönetme konusunda başta üç ülkeden eğitim bakanları olmak üzere dünyanın önemli eğitimcilerini bir araya getirecek. Zirvede yapay zeka, biyoteknoloji gibi teknolojilerin eğitim üzerindeki etkileri ele alınacak ve dijital çağda eleştirel düşünme yeteneğine vurgu yapılacak. Ayrıca, insanın karakter gelişimini ve iyi olma halini etkileyen eğitim paradigmaları, dijitalleşme ve sosyal değişimler de tartışılacak.

Zirvenin sonuçları akademik açıdan değerlendirilecek ve eğitimdeki değişimin yönetilmesi teması çerçevesinde ele alınacak. Ayrıca, zirvenin üst düzey oturumuna çeşitli ülkelerin eğitim bakanları da katılacak. Bosna Hersek Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi ve Malezya Milli Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek gibi isimler zirvede konuşma yapacaklar.

Zirvede, ‘Türkiye’nin Eğitim Yüzyılı’, ‘Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji’ ve ‘Okul Yöneticileri’ gibi oturumlar düzenlenecek. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Ökten, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Prof. Dr. Halil Berktay ve Prof. Dr. Azmi Özcan gibi isimler Türkiye’nin eğitim yüzyılındaki gelişmeleri ve vizyonu üzerine konuşacaklar. Zirve, eğitim teknolojilerinin etkili kullanımı ve iyi örnekler üzerine uluslararası bir platform sunacak ve katılımcıları farklı perspektiflerle düşünmeye teşvik edecek.

Zirveye dünyanın çeşitli ülkelerinden isimler de katılacak. Prof. Dr. Lee Chi Kin John-Hong Kong Eğitim Üniversitesi, Prof. Dr. Charles Reigeluth- İndiana Üniversitesi/ABD, Prof. Dr. Mazslee Bin Malik/ Malezya Milli Eğitim Eski Bakanı ve Uluslararası İslam İlimleri Enstitüsü Başkanı gibi isimler zirvede konuşma yapacaklar. Ayrıca, Charles Fadel- Ana tema Konuşmacısı- (CCR) ABD, Hau Ming Tse- Oxford Üniversitesi İngiltere, Prof. Dr. Maryam Jaffar Ismail- Zanzibar Devlet Üniversitesi. Tanzanya ve diğer birçok isim de zirveye katılacaklar.

Bu önemli zirve, eğitim dünyasının gelişimine yeni bir bakış açısı getirecek ve eğitimdeki değişimi yönetmek için yeni stratejiler ve yaklaşımların tartışılmasına olanak sağlayacak. Katılımcılar, zirve boyunca farklı disiplinlerden gelen uzmanlarla bilgi ve deneyimlerini paylaşacak ve eğitimdeki yeniliklerin önemini vurgulayacaklar.