Diyanet 1000 molla atadı - Odatv

Diyanet, Bin Molla Atadı! – Odatv

Diyanet İşleri Başkanlığı, doğu ve güneydoğu illerine yönelik ‘mele’ projesi kapsamında bin ‘mele’nin atamasını gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, yapılan atamaların bin kişilik istisnai sözleşmeli personel ataması olduğunu belirtti. Özafşar, 6 bin kişinin müracaat ettiği bu atamalar için 9 ayrı komisyonda sınava tabi tutulduğunu ifade etti.

Bin kişilik kadronun Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde en fazla ihtiyaç duyulan 39 ile dağıtıldığı belirtildi. Özafşar, sınav sonucunda örgün eğitim dışında farklı eğitim imkânlarından yararlanarak din eğitimi alan vatandaşların da atamalarda yer aldığını vurguladı. En çok imam hatip atanacak iller arasında İstanbul’un ön plana çıktığı görüldü. İstanbul’a 104 imam ataması yapılırken, Batman ve Van 57, Diyarbakır 52, Siirt 49, ve diğer illere de atamalar gerçekleştirildi. Trabzon, Rize, Siirt, ve Şanlıurfa gibi illere de Kuran kursu öğreticileri atandı.

Özellikle İstanbul’da Nakşibendi Tarikatı’na bağlı İsmailağa Cemaati’ne mensup olduğu iddia edilen melelerin büyük bir çoğunluğunun atandığı dikkat çekti. Diyarbakır ve Batman gibi illerde de yoğun mele atamaları gerçekleşirken, Siirt, Van ve Erzurum gibi illerde de atamalar yapıldı. Toplamda 3 bin 488 kişi başvuruda bulunurken, 800 mele ataması yapıldı.

Diyanet’in ‘mele’ projesi kapsamında atanan personellerin din bilgisi yeterliliği, Kuran-ı Kerim becerileri ve din dili bilgisi sınavlarıyla belirlendiği belirtildi. Bu atamaların doğu ve güneydoğu illerindeki din hizmetlerine destek olması ve buralarda yaşayan vatandaşlara daha etkin hizmet sağlaması hedefleniyor. Bu kapsamda yapılan atamaların toplumda olumlu bir etki yaratacağı düşünülüyor. Bu atamaların ardından bölgedeki din hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve vatandaşların dinî ihtiyaçlarının daha iyi karşılanması bekleniyor.