Devlet hastaneleri hacamat yapıyor mu? Hacamat yapan devlet hastaneleri 2023 - Ensonhaber

Devlet Hastaneleri Hacamat Yapmaya Başladı mı? 2023 – Ensonhaber

Sağlık Bakanlığı, 2016 yılında geleneksel tıbbın sağlıksız koşullarda uygulanmasını önlemek amacıyla “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” yönetmeliğini yayınladı. Bu yönetmelik sonrasında kurulan “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi” klinikleri, çeşitli işlemleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu işlemler arasında en çok tercih edileni hacamat olarak biliniyor. Hacamat, yaklaşık 3 bin yıldır uygulanan bir kupa tedavisi olup fazla demiri alarak kalp ve damar hastalıklarını önlediği, kanserle mücadelede vücuttaki kanser önleyici salgıları artırdığı ve bağışıklık sistemini harekete geçirdiği biliniyor. Özellikle özel kliniklere veya sağlık merkezlerine ücret ödemek istemeyenler ise hacamat tedavisi için devlet hastanelerini tercih ediyorlar. Ancak, Devlet hastanelerinde hacamat tedavisi yapılıyor mu ve hangi hastanelerde yapılıyor? İşte detaylar…

Devlet hastanelerinde hacamat tedavisi yaptırmak isteyenlerin GETAT Polikliniği olan hastaneleri tercih etmeleri gerekmektedir. Devlet hastanelerinde bulunan GETAT merkezlerinde, Akupunktur, Ozon Terapi, Hacamat, Sülük tedavisi, Hipnoz, Mezoterapi, Proloterapi, Bitkisel tedaviler, Homeopati, Osteopati, Kayropraktik, Müzik terapisi, Larva Tedavisi, Refleksoloji ve Apiterapi gibi uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

İstanbul’da bulunan GETAT poliklinikleri arasında Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniği, İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Validebağ Semt Polikliniği, İstanbul Fatih Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üsküdar Devlet Hastanesi ve İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi Ek Hizmet Binası gibi hastaneler bulunmaktadır.

Ankara’da ise Ankara Bilkent Şehir Hastanesi-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Ankara Beytepe Şehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi, Ankara Ayaş Şehit Mehmet Çifci Devlet Hastanesi, Ankara Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi ve Ankara Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi gibi hastanelerde hacamat tedavisi yapılmaktadır.

Devlet hastanelerinde hacamat ve diğer geleneksel tıp uygulamalarından faydalanmak isteyenler, MHRS (Alo 182) üzerinden ilgili hastanelerin GETAT polikliniklerinden randevu alabilirler. Detaylı bilgi için hastanelerle iletişime geçebilirsiniz. Bu uygulamaların, hastaların sağlığını korumak ve tedavi etmek adına önemli bir alternatif tıp yöntemi olduğunu hatırlatır, vatandaşlarımızın bu imkandan faydalanmalarını öneririz.