DEPREMDEN ETKİLENEN 10 İLDE EĞİTİM ÖĞRETİME 1 MART

“Depremin Etkisiyle 10 İlde Eğitim Öğretime 1 Mart’a Kadar Ara Verildi” – MEB

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart’a kadar ara verildiğini açıkladı. Özer, 71 ilde ise eğitim öğretime 20 Şubat’ta başlanacağını duyurdu. Özer, sendika temsilcileri ve tüm paydaşların görüşlerini aldıklarını belirterek, önceliğin güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitimi başlatmak olduğunu vurguladı.

Deprem bölgesi olmayan 71 ilde eğitim öğretim faaliyetlerinin 20 Şubat’ta başlayacağını belirten Özer, 10 ilde tüm sınıf ve kademelerde devam zorunluluğu olmadığını ifade etti. Özer, özel öğretim kurumlarının depremzede öğrencilere yüzde 7 oranında tam burs vereceğini açıkladı. Ayrıca deprem bölgesindeki okul ve diğer binaların hasar tespit çalışmalarının şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Özer, Millî Eğitim Bakanlığı’nın tüm imkanlarıyla seferber olduğunu ve sahadaki vatandaşların ihtiyaçlarıyla ilgilenen öğretmenlerin her türlü desteği sağladıklarını söyledi. Bunun yanı sıra Bakanlık, çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla çadır merkezleri kurarak öğrenmelerini ve hayatlarını normalleştirmelerini sağlamaya çalışıyor.

Bakan Özer, toplantıda eğitim öğretim süreçlerini tüm paydaşlarla birlikte yönettiklerini ve bu süreci devlet, millet, birlik ve beraberlik içinde sağladıklarını belirtti. Eğitim sendikası yetkilileri ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve onların sahadan aktardıkları verilere göre önlemler aldıklarını ifade etti. Özer, şükranlarını sunarak Bakanlık çalışanlarına ve tüm paydaşlara teşekkür etti.