‘de 248. Yıl Kutlamaları Heyecanla Başladı’

İTÜ, yabancı öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü bir yer haline gelmiştir. İstanbul’a geldiğim günden beri hayalim olan İTÜ, benim için bir tutku, umut ve ikinci bir ev haline geldi. Bu üniversitedeki deneyimimin en güzel kısmı, burada tanıştığım güzel ruhlar ve onları arkadaşlarım olarak adlandırabilmemdir. Hayatımın en iyi deneyimlerini İTÜ’de yaşadım. Profesörler olağanüstü ve harika danışmanlardır. İTÜ ailesinin bir parçası olduğum için şanslı ve minnettarım.

İTÜ, aynı alanda okuyan 3 kardeş olan bizlere sonsuz laboratuvar desteği sunarak fikirlerimizi patentler ve akademik makalelere dönüştürmemize imkan tanımıştır. Heyecan verici çift ana programlar, sadece bir telefon uzaklığında olan sevgili profesörlerimizin çok cömert desteği, İTÜ’nün çağdaş laboratuvarları, muhteşem kampüsleri, dostane personeli, pozitif atmosferi ve muhteşem altyapısı, araştırmacılar ve girişimciler yetiştirmemizi mümkün kılmıştır. İTÜ ailesinin bir parçası olmak büyük bir zevktir.

İTÜ, bir kişi olarak gelişimime katkıda bulunmama olanak tanıdı. Kültürü, İstanbul’un merkezinde konumu, kampüsün güzelliği, insanlar ve yüksek kaliteli eğitimiyle her şeyi seviyorum. Benim için İTÜ, inovasyonun kalbidir ve kaynaklarla doludur.

İTÜ, beni farklı ülkelerde kısa kurslar, öğrenci değişimleri, seminerler, atölyeler ve stajlar aracılığıyla daha derinlemesine çalışmaya götürdü. Şimdi, gelecekteki hedeflerim için daha kendinden emin ve kararlı hissediyorum.

İTÜ ailesinin bir parçası olmak her zaman kendimi zorlamayı, sınırlarımın dışında düşünmeyi ve evrim geçirmeyi öğretti. Yaratıcı, yenilikçi ve hareket odaklı yarınların liderlerini şekillendiren bir yerdi. Ve evimden uzakta olan bir uluslararası öğrenci olarak, her zaman güvenebileceğim bir ikinci evim olduğunu hissettim. Ve o ev İTÜ’ydü!

İTÜ, benim için büyük bir öz-keşif yolculuğu oldu. Çok çalışma ancak çok ilginç olan, birçok fırsat sunan ve akademik olarak güçlü olan bir yer. İTÜ’de, her gün yeni bir şey öğreniyorum.

İTÜ’de okumak büyük bir fırsattır. Öğrenciler ve profesörler misafirperverdir ve okul, ilgi alanlarımı keşfetmeme ve öğrenci yıllarımın en iyisini yapmama yardımcı olan birçok ders, ekstra etkinlikler, konuşmalar ve atölyeler sunar. Ayrıca, her zaman yeni bir şeyler sunan İstanbul’da yaşamak, kişisel gelişimime büyük ölçüde yardımcı oldu.

İTÜ, bilgi birikimi ve sosyal hayatımın inşa taşıdır. Bilimi benimle sevdiren ve sonsuza kadar takdir edeceğim birçok beceriyle zenginleştiren, bilgiye dair birçok kapıyı geniş açan bir yerdir. Büyük üniversitemizin adını yükseltmek için katkıda bulunan üniversite yönetimine, profesörlere, sınıf arkadaşlarıma ve herkese teşekkür etmek isterim.