CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN, BAKANIMIZ TEKİN VE BERABERİNDEKİ ÖĞRETMENLERLE İSTANBUL

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN TEKİN VE ÖĞRETMENLER İSTANBUL’DA BULUŞTU – MEB

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler” başlıklı 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, eğitim-öğretimin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak, hükümetleri döneminde eğitim bütçesinin arttığını ve önemli yatırımlar yapıldığını belirtti.

Erdoğan, eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili detayları paylaşarak, derslik sayısının arttığını, öğretmen kadrosunun güçlendirildiğini ve öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sağlandığını aktardı. Meclis’te görüşülen 2024 yılı bütçesinde eğitim-öğretime ayrılan miktarı da paylaşarak, ülkenin eğitim alanındaki ilerlemelerini vurguladı.

Öğretmenlerin eğitimde oynadığı önemli rolü vurgulayan Erdoğan, atamalarda her zaman önceliğin eğitim-öğretime verildiğini ve öğretmen sayısının sürekli arttığını belirtti. Öğrencilerin eğitiminden asla ödün verilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, eğitim-öğretim konusunun bir millî mesele olduğunu ve bu alandaki her türlü eleştiriye açık olduklarını ifade etti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de konuşmasında, Türkiye’deki tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, eğitimdeki ideal ve değerlerin Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacağını belirtti. Eğitim alanındaki hedefleri ve öğretmen-öğrenci ilişkisini önemseyen Tekin, medeniyetin zengin değerlerini aktaran öğretmenlerin ve geleceği temsil eden öğrencilerin önemine dikkat çekti.

Tekin, eğitim alanındaki hedeflerin özgünlük ve uyumlu bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin medeniyet değerleriyle uyumlu bir eğitim sistemi oluşturulması gerektiğini belirtti. Maarif davasına işaret eden Tekin, Türkiye’nin eğitimdeki yol haritasını belirlerken bilgelik ve adalet üzerine kurulu bir yaklaşımı benimsemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Programda yapılan konuşmalarla, Türkiye’nin eğitim alanındaki başarılı adımları ve geleceğe yönelik hedefleri vurgulanarak, eğitim-öğretim alanındaki gelişmelerin devam edeceği ve öğrencilerin daha iyi bir eğitim alacakları vurgulandı. Başta öğretmenler olmak üzere, eğitim camiasına yapılan bu vurgularla, Türkiye’nin eğitimde ilerlemeye devam edeceği ve geleceğin teminatının güçlü bir eğitim sistemiyle sağlanacağı ifade edildi.