COVID-19 tanısı almış sağlık çalışanlarının sayısı artıyor. Hükümeti önlem almaya davet ediyoruz! - Türk Tabipleri Birliği

COVID-19 Tanılı Sağlık Çalışanlarının Sayısı Artarak Yükseliyor: Türk Tabipleri Birliği Hükümetten Acil Önlem Almasını İstiyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı her geçen gün artıyor. 1 Nisan 2020 tarihinden bu yana 24 sağlık çalışanı ve 14 hekim virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bununla birlikte, toplam 3474 sağlık çalışanı ise COVID-19 tanısı almış durumda. Sağlık Bakanlığı’nın veri açıklamaması nedeniyle TTB, kendi imkanlarıyla bu verileri derlemeye çalışıyor.

TTB’nin raporuna göre, 44 ildeki tüm sağlık kurumları incelendiğinde, COVID-19 tanısını alan hekim sayısı en yüksek olan iller İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana olarak belirlendi. İstanbul’da 960 hekim ve toplam 2005 sağlık çalışanı virüse yakalandı. Diyarbakır, Kırklareli ve Antalya gibi illerde de durum ciddi boyutlarda. Ayrıca rapora göre, tanı almış hekim sayısının yanı sıra sağlık çalışanlarının mesleklerine göre ayrım yapılamadığı birkaç il daha bulunmakta.

Bu veriler ışığında, Türk Tabipleri Birliği hükümeti daha etkili önlemler almaya çağırıyor. Sağlık çalışanlarının virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, sağlık sistemindeki zayıflığı ve eksiklikleri bir kez daha ortaya koymaktadır. Toplumun sağlığı için önemli bir rol üstlenen sağlık çalışanlarının korunması ve desteklenmesi acil bir durumdur.

COVID-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına dikkat çekmek ve hükümetin daha etkili önlemler alması için hepimizin sorumlulukları var. Sağlık çalışanlarının yeterli koruyucu ekipmanlara sahip olmaları, düzenli testlerden geçirilmeleri ve psikolojik destek almaları önemlidir.

Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının omuzlarındaki yükü hafifletmek ve onların sağlığını korumak için acil bir eylem planı gerekmektedir. Hükümetin bu konuda daha fazla sorumluluk alması ve sağlık çalışanlarına destek vermesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının fedakarca gösterdiği çabayı takdir etmek ve onların sağlığını korumak hepimizin görevidir.