CHP’de 'gölge kabine' dönemi: 17 MYK üyesi gölge kabinede, 7’si parti yönetiminde yer aldı - BBC.com

CHP’de ‘Gölge Kabine’ Dönemi: 17 MYK Üyesi Gölge Kabinede, 7’si Parti Yönetiminde Yer Aldı – BBC.com

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Parti Meclisi’nin ilk toplantısında Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi ve MYK yapılanmasında önemli değişiklikler yapıldı. Yeni dönemde “fiili güçlü genel sekreter” ve “gölge kabine” gibi hamleler dikkat çekiyor.

Özgür Özel’in başkanlığında oluşturulan yeni MYK’da Selin Sayek Böke “fiili güçlü genel sekreter” olarak görev alırken, gölge kabine üyelerinin de atanması başka bir yeniliğe işaret ediyor. Üst düzey parti yöneticilerinin görev dağılımı ve sorumlulukları belirlenirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerin MYK’da yer alması dikkat çekti.

Gölge kabine üyeleri, bakanlıkların icraatlarını yakından takip edecek ve halkın beklentilerine uygun öneriler geliştirerek kamuoyuna açıklayacak. Özel, yenilikçi hamlelerin sayısını artırmak amacıyla gölge kabine üyeleriyle ayrı MYK toplantıları yapmayı planladığını dile getirdi.

Özel, gelecek seçimlerde hedeflerinin CHP’yi iktidara taşımak olduğunu vurgularken, belediye başkanlarının belirlenmesinde milletin beklentilerini göz önünde bulundurduklarını ve iktidar olma inancıyla çalışacaklarını ifade etti. Tüzük değişikliğinin gündeme alınması ve 100. yıl affı konusunda da kararlar alınacağı belirtildi.

Yüksek Disiplin Kurulu’nda yapılan görev dağılımıyla da kurultay sonrası önemli kararların alındığı bilgisi verildi. Özgür Özel, memleketi Manisa dışındaki ilk ziyaretini depremzedelerin olduğu Hatay’a yaparak incelemelerde bulunacak.

CHP’nin yeni döneminde atılan bu adımların, parti içi yapılanmada ve politikalarında önemli değişiklikler getirdiği görülüyor. Özgür Özel’in liderliğindeki CHP, önümüzdeki süreçte yeni stratejiler ve vizyonla devam edeceğe benziyor. Bu gelişmeler, Türk siyasetinde yeni bir dönem başladığına işaret ediyor.