Bilgiç Vakfı'nın kurduğu İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi eğitime hazır - TV100

Bilgiç Vakfı’nın İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi açılışına hazır

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), 2020-2021 eğitim öğretim yılına hazır. Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç’in 40 yıllık hayali olan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulmuştur. Türkiye ve dünya genelinde sağlık sistemlerinin ciddi bir sınavdan geçtiği bu dönemde, İSTÜN, sağlık alanında nitelikli profesyoneller yetiştirerek topluma hizmet etmeyi amaçlamaktadır.

Mahmut Bilgiç, üniversitenin temellerini atan isim olarak, bireylere ve topluma küresel ölçekte hizmet verecek, tıp ve bilim alanlarında öncü olacak mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. İSTÜN, Türkiye’nin sağlık sorunlarını bilen ve bu sorunları ele alacak bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış mezunlar vererek, tıp alanında önemli bir rol oynamayı hedeflemektedir.

Üniversitede yerleşke olarak Zeytinburnu’nda bulunan 6681 m²’lik kapalı alanda eğitim verilmektedir. 15 derslik, 12 eğitim laboratuvarı ve 11 idari ofis bulunmaktadır. İSTÜN’de tıp fakültesi, eczacılık fakültesi, diş hekimliği fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu dahil olmak üzere sekiz lisans ve beş önlisans programı bulunmaktadır.

2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan İSTÜN, mezunlarını hem birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik yapacak hem de yöneticilik pozisyonunda görev alabilecek şekilde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda etik kurallara uygun, araştırmacı ve sorgulayıcı hekimler olarak yetiştirmeyi ve uluslararası standartlarda pratisyen hekimler yetiştirmeyi hedefler.

İSTÜN’den mezun olan her öğrenciye iş garantisi sunulmaktadır. Mahmut Bilgiç, İSTÜN’ün 40 yıllık hayalinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu ve üniversitede global alanda uzmanlar yetiştirmeyi planladığını belirtmiştir. Öğrencilerin dünya genelinde iş hayatına firmaların kanatları altında atılmasını sağlayacaklarına inanan Bilgiç, İSTÜN mezunlarının uluslararası alanda önemli bir rol oynayacaklarına inanmaktadır.