Beyninde belirlenen tümör, ilk kez kullanılan cihaz ile tedavi edildi - Sabah

Beyin Tümörü, Yenilikçi Cihazla Tedavi Edildi

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Selim Karagöz tarafından başarıyla uygulanan nadir bir tedavi yöntemi olan “Endoskopik Hipofiz Cerrahisi”, genç bir hastanın şikayetlerini sonlandırdı. 20 yaşındaki hasta, görme kaybı ve şiddetli baş ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyinde tümör tespit edildi ve hasta ameliyata alındı. Kapalı cerrahi ile gerçekleştirilen Endoskopik hipofiz cerrahisi sayesinde tümör çıkarıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Hastanın görme kaybı da iyileşti ve genç kız, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Başarılı ameliyatı yapan Dr. Ahmet Selim Karagöz, hipofiz bezi tümörü hakkında bilgi vererek, cerrahi gereklilikleri ile ilgili detayları paylaştı. Hastanın hormonal tetkikleri de değerlendirilerek gerçekleştirilen ameliyat sonrasında, hastanın görsel şikayetlerinde düzelme yaşandı. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı, hormonal disfonksiyonu düzeltilen hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti ve takip sürecinin hastane tarafından devam ettirileceğini vurguladı.

Ameliyat sonrasında şikayetlerinden kurtulan genç hasta Gonca Yıldırım, yaşadığı deneyimi paylaşarak, sağlık durumunun düzelmesinden dolayı memnuniyetini ifade etti. Hastanın annesi de ameliyatın başarılı geçtiğini ve kızının durumunun iyi olduğunu belirterek, doktor ve hemşirelerden memnuniyetini dile getirdi.

Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız da, hastanın sağlığına kavuşmasının ardından yapılan başarılı operasyonun hastane bütünlüğünü güçlendirdiğini ve Erzincan halkının artık alternatif olarak hastaneleri tercih edeceğini söyledi. Kuyrukluyıldız, uzman doktor ve ekibi için tebriklerini sunarak, hastanın memnuniyetini dile getirdi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen Endoskopik Hipofiz Cerrahisi, nadir görülen bir tedavi yöntemi olup, hasta odaklı ve teknoloji destekli bir yaklaşımla başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Dr. Ahmet Selim Karagöz ve ekibinin hastanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olması, hastanın yaşam kalitesini artırmış ve aynı zamanda Erzincan şehrinin sağlık hizmetleri konusundaki güvenilirliğini de yükseltmiştir.