Berat Albayrak’ın Eğitim Geçmişi: Hangi Okullarda Okudu?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak, Türk ekonomisinin yönetimine geldiği günden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1978 İstanbul doğumlu olan Albayrak, aslen Trabzon kökenlidir. Eğitim hayatı da merak konusu oldu; lise eğitimini Özel Fatih Koleji’nde tamamlayan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını ise New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamlayan Albayrak, doktora derecesini “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile aldı.

Profesyonel hayatına 1996 yılında adım atan Albayrak, ekonomi, enerji ve finans alanlarında çeşitli girişimlerde yöneticilik yaptı. Özel sektörden ayrıldıktan sonra Sabah gazetesinde yazarlık yapan ve Marmara Üniversitesi’nde dersler veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif görevler aldı. Çalık Grubu’nun çeşitli şirketlerinde çalışan Albayrak, Çalık Holding’in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü görevini üstlendi. Türkiye’ye dönüşünde ise Çalık Holding’in Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Albayrak, 25, 26. ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi ve 64. ve 65. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı döneminde Türkiye’nin enerji politikalarını belirleyen Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi gibi önemli adımlar atıldı. Doğalgaz arz güvenliği için yapılan projeler, yerli enerji kaynaklarını kullanma çabaları ve enerji alanında dünyaya örnek olacak birçok proje hayata geçirildi.

Berat Albayrak’ın ailesi de dikkat çekici; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ile evli olan Albayrak’ın Ahmet Akif, Mahinur ve Sadık adında üç erkek çocuğu bulunmaktadır.

Berat Albayrak’ın kariyeri ve ailesi, Türk kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. Kendinden emin adımlarla ekonomi ve finans alanında ilerleyen Albayrak, dürüstlük ve çalışkanlığıyla ön plana çıkmaktadır. Gelecekteki projeleri ve politikaları da merakla beklenmektedir.