Twitter

Başlığınızı Tüyksçeye çevirdim: Hakan Fidan, kendisine sarılmak isteyen Blinken’i böyle engelledi – Son Dakika

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ABD’li mevkidaşı Antony Blinken’i sarılmak istemesini engellemesi, Ankara’da gündem oldu. Blinken bir ziyaret için Türkiye’ye gelirken, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü. Ancak, görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen ikili arasında sarılmak isteme hamlesi yaşandı. Fidan’ın bu hamleyi ustaca bir manevra ile engellediği görüntüler sosyal medyada ilgi çekti.

Blinken’ın gece saatlerinde Ankara’ya varmasıyla başlayan ziyaretinde, ilk kez üst düzey yetkililerin katılmadığı bir karşılama töreni düzenlendi. Blinken’ın karşılanmasının ardından, Ankara sokaklarındaki pankartlarla da tepki gösterildiği belirtildi. Türk halkı tarafından tepki toplayan bu durum, Blinken’ın ziyaretine ayrı bir hava kattı.

Dışişleri Bakanı Fidan ile gerçekleştirilen görüşme öncesi çekilen poz sırasında yaşanan tuhaf olay ise dikkatleri üzerine çekti. Kameralar karşısına geçen ikili arasında Blinken’ın sarılmak istemesiyle başlayan anlaşmazlık, Fidan’ın ustaca bir hareketle engellemesiyle son buldu. Bu olay, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı İsrail ziyareti sırasında sarf ettiği sözler de Türkiye’de tepki toplamıştı. Blinken’ın “ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım” açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki gelmişti. Erdoğan, Blinken’ın bu yaklaşımını eleştirerek, benzer bir açıklama yapmanın ne anlama geleceğini sorgulamıştı.

Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcına işaret eden bu ziyarette yaşanan olaylar, iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini değiştirebilecek nitelikte. Türk halkının ve kamuoyunun bu olaylara bakış açısı da merak konusu olmaya devam ediyor. Son yaşanan gelişmeler, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği konusunda da önemli ipuçları sunmaktadır.