Vice-chairman claims deal for £40m Man Utd star is ‘being discussed’ as ‘allocated budget’ is revealed - Football.co.uk

Başkan Yardımcısı, 40 milyon sterlinlik Manchester United yıldızı için görüşmelerin ‘devam ettiğini’ iddia ediyor – Futbol365

Galatasaray, Man Utd orta saha oyuncusu Scott McTominay’i transfer etmeyi düşünüyor ve Türk kulübünün başkan yardımcısı bir anlaşmanın “konuşulmakta olduğunu” açıkladı. Kırmızı Şeytanlar geçen hafta Bologna’nın forveti Joshua Zirkzee’yi yaklaşık £36.5m (€42.5m) karşılığında Old Trafford’a transfer ederek hücum hattını güçlendirdi. Man Utd ayrıca Bayern Münih’ten Matthijs de Ligt ve Lille’den Leny Yoro olmak üzere iki stoper için de anlaşma yapmak istiyor, ayrıca Paris Saint-Germain orta saha oyuncusu Manuel Ugarte’ye de ilgi gösterildiği bildiriliyor. Ancak Kırmızı Şeytanlar, bildirildiğine göre £50m’lik bütçelerine katkı sağlamak için yaz transfer döneminde birçok oyuncuyu göndermek zorunda kalacaklarını biliyor.

Mason Greenwood ve Jadon Sancho’nun Old Trafford’dan ayrılması muhtemelken, yaz aylarında başka oyuncuların da ayrılacağıyla ilgili birçok bağlantılar bulunuyor. Galatasaray, hem Aaron Wan-Bissaka hem de İskoçya milli oyuncusu McTominay ile bağlantılandırılmış ve Türk kulübünün başkan yardımcısı İbrahim Hatipoğlu, kartlarını yakınında tutarak, bir Man Utd oyuncusuna ilgi duyduklarını ancak isim vermediklerini söyledi. Hatipoglu, CNN Türk’e şunları söyledi: “Premier Lig ve Manchester United’dan bir oyuncuya ilgiliyiz. Bu konuda yüksek maliyetin doğal bir tarafı yok. Transfer ücreti ile ilgili görüşmeler var. Toplam maliyet, transfer ücretleri ve oyuncu alacakları (maaş) dahil olduğunda, karar aşamasında önemlidir. Kulüp ve oyuncuyla yapılan görüşmeler tamamlandıktan sonra maliyet ortaya çıkar.”

Ancak Haber Sarı Kırmızı, Hatipoğlu’nun daha fazla alıntısını ortaya çıkardı ve Galatasaray’ın Man Utd oyuncusu McTominay’i Stade Rennais’ın Guela Doue ile birlikte getirmeyi düşündüğünü söyledi. Hatipoğlu, “Sağ bek ve orta saha pozisyonları için tek haneli rakamlar düşünülmüyor. Ancak sağ bek bütçemizi €10m’nin altında ayırdık. Guéla Doué konusunda negatif bir durum yok. Görüşmeler devam ediyor. McTominay ve Doué. Wan-Bissaka, önceliğimiz değil” dedi. Transfer uzmanı Dean Jones Nisan ayının sonunda McTominay’in, yaklaşık £40m değer biçilen bir oyuncu olan, yaz transfer döneminde INEOS’un satmayı aktif olarak düşünmediği Man Utd oyuncularından biri olmadığını ortaya koydu.

Jones şunları söyledi: “Scott McTominay, yaz aylarında aktif olarak satmayı düşündüğü oyunculardan biri değil. FA Kupası yarı finalinde attığı gol, oyunlara etki edebileceğinin sembolü haline geldi. Onun ileride düzenli olarak ilk 11’de başlamasını beklemesem de, onun kulüp içinde hala çok saygın olduğunu biliyorum ve evde yetişmiş, kulübü anlayan ve uygun kullanıldığında etkili olabilen bir oyuncuyu kaybetmenin saçma olacağını düşünen figürler var. Maguire ve McTominay’in geleceği hala belirsiz olarak konuşuluyor ama McTominay için durum Maguire kadar hassas değil.”