Stefano Sanaldi

Baldwin Fenerbahçe’ye mi gidiyor? Moneke kalıyor – BasketMercato – BPD – Backdoorpodcast

İşte transfer piyasasına adanmış yeni bir randevu ile karşınızdayız. Ulusal takımlar arasındaki aranın sürdüğü sırada Paris için yer arayan Avrupa piyasası, öne çıkacak önemli oyuncuları hareket ettirdi ve kesinlikle en klasik domino etkilerini yaratacak. Bu derinlemesine analizde Baldwin, Moneke ve ötesinin geleceği hakkında konuşacağız.

Wade Baldwin Fenerbahçe’ye mi yaklaşıyor?
Resmi açıklamanın Sarunas Jasikevicius ve Fenerbahçe’nin sahasına Wade Baldwin IV’in uğraması için sadece birkaç dakika, en fazla birkaç saat meselesi olabilir. Tel Aviv’den ayrılan Amerikalı kanat, İstanbul kulübüyle uzun bir süre önce anlaşmaya vardığını belirtti. Kulübün sosyal ipuçları, açıklamanın yakında geleceğini gösteriyor.

Moneke Baskonia’da kalıyor
BasketNews’un raporlarına göre, Call Moneke Avrupa’nın en iyi kulüplerinden bazılarının ilgisi olsa bile Baskonia’dan ayrılmayacak. Nijeryalı kanadın oyuncu sözleşmesinde bulunan 1,5 milyon euro tutarındaki satın alma opsiyonu, onu elde etme fikrinden vazgeçen birçok kişiyi engelleyen bir engel oldu. Gelecek yaz serbest oyuncu olduğunda, Moneke kesinlikle Avrupa piyasasında en çok istenen oyunculardan biri olacak fakat sadece, bazı NBA franchise’larının da ilgisi olduğu göz önüne alındığında.

Dobric eve dönüş yapıyor
Virtus Bologna’da sadece bir sezon oynadıktan sonra EveryDay Dobirc, Crvena Zvezda’ya geri dönüyor. Telesport.rs’nin bildirdiğine göre, müzakerenin başarıyla sonuçlandığını doğruluyor.

Bologna’daki sezonunda Dobric, maç başına 6.2 sayı ve 1.6 ribaund ortalamasıyla oynamıştı, ancak onu da etkileyen ayak bileği sakatlığının ardından rotasyonların altında yer bulmuştu.

Kotsar Japonya’ya doğru ilerliyor
Bazı İspanyol takımlarının ilgisi olmasına rağmen, Maik Kotsar Avrupa’yı terk ederek Japonya’ya gitmeye çok yakın. BasketNews’un bildirdiğine göre, eski Baskonia merkez oyuncusu olan Estonyalı, geçen yerel şampiyonayı 36 mağlubiyet karşısında 24 galibiyetle kapatan Yokohama B-Corsairs için imzalamaya çok yakın.

Son EuroLeague’de Kotsar, maç başına 5.6 sayı, 3.3 ribaund ve 1.2 asist ortalamasıyla oynadı.

Monaco’da Papagiannis, Motiejunas’ı Milano’ya mı getiriyor?
Kısa bir takıntıdan sonra, Georgios Papagiannis resmen Monaco’nun bir oyuncusu. Eski Panathinaikos ve Fenerbahçe merkezi, Mike James ile birlikte Monegasque takımının pota altında tehdidini artırmaya çalışacak. Geçtiğimiz sezonlarda sıklıkla vurgulanan bir Achilles topuğu. 27 yaşındaki Yunan için, geçen sezon Fenerbahçe’de birlikte oynadığı ortağı Nick Calathes ile tekrar bir araya gelecek.

Yunan merkezin resmi statüsü, Donatas Motiejunas’ın ayrılması için kapıları açabilir, Milano temsilcisi Olimpia Milano’nun yıldız oyuncusu ile Madonnina altında inişini müzakere ettiği yeni büyük adam olarak başvuruda bulunabilir.