BAKANIMIZ TEKİN, İSTANBUL

BAKAN TEKIN’IN İSTANBUL OKULLARI ZİYARETİ

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, İstanbul’da gerçekleştirdiği okul ziyaretleriyle eğitim camiasına olan desteğini bir kez daha gösterdi. Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlkokulu ve Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’nu ziyaret eden Bakan Tekin, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim ortamlarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Zeytinburnu Haluk Ündeğer İlkokulu’nu ziyaretinde öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, öğrencilerin Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u görmek istediklerini öğrenince hemen okula bu otomobili getirilmesi talimatını verdi. Özellikle öğretmenlerle yaptığı istişarelerle eğitim alanında yapılması gerekenleri değerlendiren Bakan Tekin, İngilizce öğretmeni Gizem Demirezen’in doğum gününü de kutlamayı ihmal etmedi. Demirezen’e kalem hediye ederek doğum gününü unutulmaz kıldı.

Ardından ziyaretlerine İstanbul Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’nda devam eden Bakan Yusuf Tekin, sınıflarda öğrencilerle samimi bir şekilde sohbet etti. Okulun öğretmenler odasında eğitimcilerle görüşen Bakan Tekin, bu ziyaret sırasında okul öncesi öğretmeni Ayşe Kırat’ın doğum gününü kutladı. Öğrencilerle ve öğretmenlerle iç içe olan ve onların ihtiyaçlarını dikkate alan Bakan Tekin, eğitim camiasındaki başarı ve özveriyi takdir ederek teşekkürlerini iletti.

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in okul ziyaretleri, eğitim alanında yapılan çalışmaları yakından inceleme ve eğitim camiasına destek olma çabalarını göstermesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Öğrencilerle ve öğretmenlerle birebir iletişim içerisinde olan Bakan Tekin, eğitimde yapılacak geliştirmeler konusunda fikir birliği sağlayarak daha sağlıklı adımlar atılmasına ön ayak olmaktadır.
Öncelikle öğrencilerin gözünden eğitim ortamlarına yapılacak iyileştirmeleri görmek, eğitimcilerin ise günlük sorunlarını dinlemek ve çözüm önerilerini almak Bakan Tekin’in eğitim alanındaki başarısının temelini oluşturmaktadır.

Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in eğitim camiasına yaptığı bu ziyaretlerin, eğitim kalitesini artırmak ve öğrenci başarısını yükseltmek adına atılan önemli adımlar olduğu aşikardır. Eğitim hayatında her zaman öğrenci ve öğretmen odaklı çalışan Bakan Tekin’in bu tür ziyaretlerinin devam ederek eğitim camiasına olan desteğinin artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır.