How to Reduce Your Footprint: Zero Waste Products to Buy - Thrillist

Ayak İzini Nasıl Azaltabilirsiniz: Satın Alabileceğiniz Sıfır Atık Ürünler – Thrillist

Thrillist’te sunduğumuz tüm harika ürünleri ve deneyimleri bağımsız olarak kaynaklandırıyoruz. Sitemizdeki bağlantılardan satın alırsanız veya rezervasyon yaparsanız, bir bağlı kuruluş komisyonu alabiliriz – bu da bizim çalışmamızı destekler.
Günlük, haftalık veya aylık olarak ne kadar atık ürettiğinizi hiç düşündünüz mü? Cevap muhtemelen şaşırtıcıdır ve bu miktarı azaltmak zor olabilir. 2012’de 20 yaşındaki New York’lu Lauren Singer, atığını sıfıra indirme yolculuğunu belgeleme kararı aldı. Şimdi, yıllarca süren atığı 16 ons kapasiteli bir cam kavanoza sığdırabiliyor. Bu deneyim, onu sıfır atık hakkında bir Ted Konuşması yapmaya ve başladığı atık azaltmaya başladığında sahip olmayı arzu ettiği tüm şeylerle dolu çevrimiçi bir mağaza olan Package Free’yi yaratmaya ilham verdi.
Singer bu girişimlere başladı çünkü ortalama bir Amerikalı günde 4.4 pound çöp üretmektedir. Bu çöp, çöplüklere gider ve metan gazı oluşturur, ki bu aslında karbon dioksitten 28 kat daha fazla ısınma potansiyeline sahiptir. Bir başka şaşırtıcı gerçek: 2050 yılına kadar, ölçüyü ağırlık olarak alarak, okyanusta balıktan daha fazla plastik olacağı tahmin edilmektedir. Geri dönüşüm önemlidir, ancak bizi bu beladan kurtaramaz. Ancak, mümkün olduğunca “sıfır atık” gitmek, şimdi yapabileceğimiz ve etki yaratabilecek bir şeydir (ve bu süreçte para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir).
“Sıfır atık azaltmanın herkes için uygulanabilir bir formülü yok” diyor Singer. “Hepimizin farklı yaşam tarzları, bütçeleri, boş zaman miktarları, hırsları vb. var. Dolayısıyla atıklarınızı azaltmak istiyorsanız, ilk olarak çöp kutunuza bakmanızı öneririm. Atıldığınızı görmek için. Atık azaltma yolculuğunuza başlamak için kolay yerleri belirlemek için harika bir yol. Bir şeyden fazla kullanıyorsanız ve alternatif bir şey bulmak istiyorsanız, başlamak için mükemmel bir yerdir.”
Singer ayrıca size neye tutkulu olduğunuzu düşünmenizi öneriyor. “İklim değişikliği her şeye dokunuyor” diyor. “Eğer çevreye önem vermiyorsanız, ama sosyal adalet konusunda endişeleniyorsanız, çevreyi düşünmelisiniz çünkü iklim değişikliği insanları olumlu etkiliyor. Hayvanlarla ilgileniyorsanız, iklim değişikliği nedeniyle nesli tükenmekte olan türleri etkiliyor ve yok olmaya sebep olabilir. İklim değişikliği düşünmek isteyen biri için her zaman bir motivasyon olacaktır. Bu çok kutuplu bir konudur. Her şeyi etkiler. Bu değişiklikleri yaparak, çok fazla bir şey yapmıyormuş gibi görünmeyebilir, ancak gerçekten her değişiklik önemlidir. Toplanıyor. Fark yaratıyor.”
Eğer daha çevreye duyarlı bir yaşam tarzı sürdürme imkanınız var ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, Singer tek tek rutininize bir şeyler entegre etmenizi önerir. “Aniden gerçekleşen bir süreç değil” diyor. “Zaman ve çaba gerektirir ve her zaman mükemmel yapamayabilirsiniz, ama bu sorun değil. Başlamak ve denemek önemlidir.” Tek kullanımlık ve sürdürülebilir ürünler ile ilgili önerilerine göz atın.