Avustralya Hangi Kıtada Yer Alır? Hangi Yarım Kürede Yer Almaktadır? Dünya Haritasında Nerede ve Nereye Yakın? - Sabah

Avustralya Dünya Haritasında Hangi Konumda? – Sabah

Dünyanın en büyük altıncı ülkesi olan Avustralya, 1 Ocak 1901’de bağımsızlığını ilan etmiştir. Güney Yarım Küre’de bulunan bu ülke, Okyanusya kıtası üzerinde Hindistan ve Büyük Okyanus arasında konumlanmıştır. Avustralya’nın komşuları arasında Papua Yeni Gine, Doğu Timor, Endonezya, Yeni Kaledonya, Solomon Adaları ve Yeni Zelanda yer almaktadır. Başkenti Canberra olan ülke, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük altıncı ülkesidir. Ülkenin kara sınırı bulunmamakta olup, tamamen sahil şeridi ile çevrelenmiştir.

Avustralya’nın yerlileri Aborjinler olup, 5 bin yıllık bir tarihe sahiptir. Nüfusu 24 milyonu bulan Avustralya, ekonomik açıdan gelişmiş bir ülkedir ve dünyanın en büyük 13. ekonomisine sahiptir. İnsani gelişim sıralamasında Norveç’ten sonra ikinci sırada yer alması nedeniyle dışarıdan göç alan Avustralya, insan hakları ve yaşam standartları açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir.

Avustralya’nın resmi adı Avustralya Milletler Topluluğu olan bu ülke, Okyanusya kıtasında yer alır. Merak edilen sorulardan biri ise bu ülkenin hangi kıtada yer aldığıdır. Avustralya, Hint ve Büyük Okyanus arasında bulunmaktadır. Farklı milletlerden pek çok topluluğun yaşadığı Avustralya, turistik ziyaretler açısından da oldukça dikkat çekici bir ülkedir.

Okyanusya kıtasında toplam 15 ülkenin bulunduğu Avustralya, büyük yüz ölçümü ile dikkat çekmektedir. Ülkenin başkenti Canberra olmasına rağmen, genellikle Sydney olarak bilinmektedir. 1901 yılında İngilizlerin koloniliğinden kurtulan Avustralya’nın yerli halkına Aborjinler denilmektedir. Güney Yarım Küre’de yer alan bu ülke, ekonomik olarak gelişmiş olup insan hakları ve yaşam standartları açısından önemli bir ülkedir.