Experienced trippers should advise on Europe's use of psychedelics, says lobby - POLITICO Europe

Avrupalıların psikedelik kullanımı konusunda deneyimli gezginler tavsiye vermeli, lobi söylüyor – POLITICO Europe

Avrupa’nın henüz hiçbir psikedelik tedaviyi onaylamamış olmasına rağmen, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bazı bölgeleri, bazı ruh sağlığı koşulları için tıbbi uzmanlara psikedelik reçeteler yazmalarına izin vermektedir. Avrupa’daki bazı yasama organları, işlerin daha hızlı ilerlemesini istiyor.

Yıl sonuna kadar EMA’nın düzenleyeceği bir çalıştay öncesinde, PAREA, ilaç düzenleyiciye, bu terapilerin pratik ve klinik kullanımı konusunda daha fazla merkezi liderliğin sağlanması için baskı yapıyor. Bunun içinde bu terapilerin nasıl sunulacağı da bulunmaktadır.

Olağan dışı durumlarla başa çıkmak

Çoğu hapın aksine, psikedeliklerin uygulanması, yolculuk sırasında ve öncesinde ve sonrasında bakımın yanı sıra yardım gerektirir. PAREA, bu bakımın standartlaştırılmasını, farklı gruplar arasında uzlaşı ile sağlanmasını istiyor.

Avrupa Birliği danışman kurulu, ilaç izleme merkezi olan ABMD’den, ulusal yetkili kuruluşlardan, profesyonel kuruluşlardan, sağlık uzmanlarından ve yöneticilerinden, psikedelik örgütlerinden, hastaların örgütlerinden, ilaç geliştiricilerinden ve geniş toplumdan, toplu bilgi elde edecek. profesyonel kuruluşlar arasında Hollanda’daki Open Foundation ve Beckley Akademisi ile Almanya’daki Mind Vakfı da yer alabilir PAREA, POLITICO’ya söyledi.

Bu gruplar, son araştırmalardan doğan en son araştırmalara dayanan, Imperial College London ve ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi gibi kurumlardan gelen araştırmalara dayanan psikedelik terapistler için eğitim sunar ve genellikle psilosibin veya ketaminle yüksek alımı içerir. Beckley grubu, insanlara “müşterilerinize daha iyi hizmet etmek için olağan dışı durumların üstesinden nasıl geleceğinizi yönlendirmenize” öğretir ve kendi psilosibin çekirdeklerini de yapar.

Lobi grubunun raporu, “Kabul edilen terapötik modelin kanıta dayalı ve hastaların en iyi çıkarlarını gözettiren olması gerekliliğinin vurgulanamaz,” diyor. PAREA ayrıca EMA’nın Avrupa’daki farklı teslimat stratejilerini önlemek için adım atmasını istiyor. Bunun için “Merkezi bir koordinasyon, alanı ileriye taşıyan etkili bir mekanizma sunar, bireysel AB ülkelerinin kendi çalışma gruplarını başlatmasından daha iyi” diyor.