Altınbaş Üniversitesi "Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri"nin yedincisine katıldı

Altınbaş Üniversitesi, 7. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri’ne Katıldı – Anadolu Ajansı | Türkçe

Altınbaş Üniversitesi, bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri’nde öğrencilerle bir araya geldi. 27-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte 22 resmi ve özel liseden yaklaşık 4500 öğrenci, 30 devlet ve vakıf üniversitesinin katılımıyla kariyer planlaması konusunda bilgi sahibi oldu. Seminerlerde akademisyenler, öğrencilere kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında rehberlik etti.

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, Kariyer Günleri’nin amacının aday öğrencilerle üniversiteleri buluşturmak olduğunu belirterek, öğrencilerin çeşitli meslekleri deneyimleyerek kendileri için en uygun olanını seçebilmelerine olanak sağladıklarını ifade etti. Aynı zamanda bu etkinliklerin burs başvuruları için bir fırsat olduğunu belirten Türkden, Altınbaş Üniversitesi’nin Inspire Future Bursu hakkında da detaylar verdi. Sadece akademik başarının değil, öğrencilerin yeteneklerinin de göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Türkden, üniversitenin başarı kavramının geniş bir perspektiften ele alındığını belirtti.

Türkden, hayalleri ve geleceğe dair hedefleri olan öğrenciler için burs almanın önemli bir fırsat olduğunu dile getirerek, üniversitenin profesyonel yetenek arayışında olmadığını ancak öğrencilerin gayretlerine değer verdiklerini belirtti. Örneğin müzikle ilgilenen bir öğrencinin gelip hayallerini, hedeflerini anlattığında burs imkanı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Üniversite adaylarına burs imkanı sunmanın yanı sıra, Altınbaş Üniversitesi’nin Kariyer Günleri’nde aday öğrencilerle yakın temas kurarak meslek seçimleri konusunda rehberlik yapmayı hedeflediği belirtildi. Ayrıca, katılımcıların farklı üniversiteleri ve meslekleri tanıma fırsatı buldukları etkinliğin, gençleri kariyer hedefleri konusunda doyurucu bir deneyim yaşamaları için önemli bir platform olduğu vurgulandı.

Altınbaş Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu burs imkanları ve kariyer planlama konusundaki rehberlik hizmetleri, gençlerin geleceklerini şekillendirmelerinde önemli bir destek sağlıyor. Kariyer Günleri’nde katılımcıların motivasyonlarını artırmak ve kendi potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinliğin, gençlerin gelecekte başarılı bir kariyer yolculuğu yapmalarına katkı sağlayacağı belirtiliyor.