Akşener’den Özel’e Tepki: Yan gel Osman demenin adı, çalışın kardeşim – dha.com.tr

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne’nin Uzunköprü, Keşan ve İpsala ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Programına Edirne’de başlayan Akşener, partisinin Edirne Belediye Başkanı Adayı Hamdi Sedefçi’ye destek istedi. Kalabalığa seslenen Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Sedefçi’nin çekilmesi yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Akşener, Ak Parti’nin ikinci sırada olduğu Edirne’de kendilerine destek olunmadığını belirterek, seçim sonuçlarını eleştirdi. Ayrıca Ordu’da da İYİ Parti’nin adayının birinci sırada olduğunu vurguladı.

Emeklilerin ekonomik sıkıntılarını da dile getiren Akşener, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve bu konuda çözüm üreteceklerini ifade etti. Ayrıca öğretmen atamaları konusunda da taahhütlerinin olduğunu söyledi. Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Keşan ve İpsala ilçelerinde de esnaf ziyareti gerçekleştirerek halka seslendi.

Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sözleriyle Türk siyasetinde görülmeyen bir cıvıklık olduğunu belirtti. Özel’in Edirne’deki konuşmasını eleştirirken, toplumu ayrıştırmaya yönelik açıklamalar yaptığını söyledi. Akşener, 2023 seçimlerine doğru Türkiye’de siyasi atmosferin iyi gitmediğini ve kendi partisinin hedeflerini gerçekleştirmek için kararlı olduklarını ifade etti.

İpsala’da iftar programına katılan Akşener, demokrasinin önemine vurgu yaparak, partisinin milletin taleplerini dikkate alarak kurulduğunu belirtti. Akşener, Türk siyasetindeki kutuplaşmaya karşı çıktığını ve partisinin bağımsız ve demokratik bir seçenek olduğunu vurguladı. Akşener, Türkiye’nin geleceği için güçlü bir muhalefet gerektiğini ve bunun için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.