AFD supports the municipalities of Istanbul, Ankara and Izmir to promote women's access to employment and combat harassment in the public transport sector. - afd.fr

AFD, İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyeleriyle Çalışarak Kadınların İstihdama Erişimini Destekliyor ve Toplu Taşımada Tacizi Önlemekte Yardımcı Oluyor

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), İstanbul belediyesinin deniz ulaşım operatörü Şehir Hatları, Ankara belediyesinin otobüs operatörü EGO ve İzmir belediyesinin otobüs operatörü ESHOT ile üç hibe anlaşması imzaladı. Bu 300.000 avroluk finansman, her birine 100.000 avro olmak üzere toplu taşıma operatörlerini desteklemeyi amaçlıyor, bu sektörde kadınların işlere erişimini kolaylaştırmak ve toplu taşıma araçlarında tacizle mücadele etmek.

Bu hibe, iletişim kampanyaları ve hedefe odaklı eğitimler aracılığıyla, ulaşım sektöründe kadın istihdamını artırmayı, cinsiyete dayalı ayrımcılığın istihdamda önlenmesini, kadın çalışanlar için kariyer fırsatlarını geliştirmeyi ve şehir içi ulaşımda kadın yolcuların tacizini önlemeyi amaçlamaktadır.

AFD, finanse ettiği tüm projelerde ve operasyon yaptığı tüm ülkelerde cinsiyeti göz önünde bulundurmayı taahhüt etmiştir. Kadınların temel hizmetlere erişimini artırmak, kadınlara yönelik şiddeti önlemek, kadınların işgücüne erişimini iyileştirmek ve katılımlarını teşvik etmek için projeleri finanse etmektedir.

AFD CEO’su Rémy Rioux, “AFD, Türk belediyeleriyle dayanışma içinde cinsiyet eşitliğini, sosyal dahil edilmesini ve sürdürülebilir ve kapsayıcı bir mobilite aracılığıyla kadınların iş ve kamu hizmetlerine daha iyi erişimini desteklemektedir. İki on yıldır, erişilebilirlik ve toplu taşımanın iyileştirilmesi konusu, Türkiye ve AFD arasındaki iş birliğinin merkezinde yer almaktadır, şimdiye kadar bir düzineden fazla proje yapıldı ve birçok şehirle” dedi. Sehir Hatlari, ESHOT ve EGO ile gerçekleştirilen bu ortaklık aracılığıyla AFD’nin, kadınların ulaşım sektöründe iş bulabilirliğine, sektördeki çalışanların sürekli eğitimine ve ayrımcılık yapmayan işe alım eğitimi ile işe erişimine, şehir içi ulaşımda tacize karşı mücadeleye destek vermeyi amaçladığını hatırlattı.

Türkiye belediyeleri, mobilite ile cinsiyet eşitliğini bir araya getirme konusunda aktif bir şekilde çalışıyor. AFD, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde bu önlemleri desteklemek ve diyalogu teşvik etmek için teknik destek programı tasarladı. Bu alandaki uzmanlığı sayesinde AFD, hem düşük karbonlu bir topluma geçiş hem de Türkiye’de daha adil ve kapsayıcı bir toplumun evrilişine katkıda bulunan kentsel ulaşım projelerini yürütmektedir.

Basınla iletişim: Gabriel Jacquet / [email protected] / +90 506 601 96 13

AFD Grubu Hakkında:

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Grubu, daha adil ve sürdürülebilir bir dünyaya geçişleri finanse eder, destekler ve hızlandırır. İklim, biyoçeşitlilik, barış, eğitim, kentsel gelişim, sağlık ve yönetim konularına odaklanan ekiplerimiz, 3.600’den fazla projeyi Fransa’nın denizaşırı departmanları ve topraklarında ve başka 160 ülkede gerçekleştiriyor. Bu şekilde, Fransa ve Fransız halkının sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemesine katkıda bulunuyoruz.