ABİDE 2024 Projesi İstanbul’da MEB Tarafından Hayata Geçirildi – STAR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE Araştırması hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bu kapsamda 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul genelinde 32 ilçede bulunan 104 okulda, 4 bin 300 öğrenciye uygulanacak olan bu araştırma, öğrencilerin okullardaki bilgi ve becerilerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Sonuçlar, eğitim sistemine önemli geri bildirimler sunacak.

ABİDE araştırması, 2016 yılından beri iki yıllık döngüler halinde gerçekleştiriliyor. 4, 8 ve 10. sınıf öğrencilerini hedef alan bu araştırma, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılıyor. Çoktan seçmeli ve açık uçlu soruların kullanıldığı araştırmada, öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri de değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra okul yöneticisi, öğretmen ve öğrenci anketleri de uygulanarak, öğrencilerin akademik becerileri ve başarılarını etkileyen faktörler inceleniyor.

Araştırmanın örneklemi, ülke genelinde 81 ili temsil edecek şekilde belirlendi. Böylece elde edilen sonuçlar, ülke çapında raporlar hazırlanmasına ve her il için özel raporlar oluşturulmasına olanak tanıyacak. ABİDE 2024 sonuçları, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerilere dair önemli bulgular sunarak eğitim sistemine yol gösterecek.

ABİDE araştırması, 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda takip edilen performans göstergeleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda 2024 Yılı Yatırım Programı’nda da destekleniyor. Bu durum, araştırmanın ülkemizin eğitim alanındaki önemli stratejik hedefleri arasında yer aldığını göstermektedir.

Sonuç olarak, ABİDE Araştırması 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul genelinde yürütülecek ve öğrencilerin eğitimdeki gelişimine ışık tutacak önemli veriler sunması beklenmektedir. Bu kapsamda, öğrencilerin akademik başarıları ve becerileri doğrultusunda eğitim sisteminin iyileştirilmesi için değerli geri bildirimler sağlayacak olan bu araştırmanın sonuçları merakla beklenmektedir.