ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake: Mitinglerinizi çok kıskandım - Hürriyet

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake’den Övgü: Mitinglerinizi Çok Kıskandım

ABD’nin 247. Bağımsızlık Günü, Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Birçok diplomatın katıldığı bu özel gecede ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve eşi Sefire Cheryl Flake, konukları ağırladı. Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükelçi Flake, Türkiye ve ABD arasındaki işbirliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Flake, Türkiye ile ABD arasındaki üç önemli alanın ticaret, turizm ve güvenlik ilişkileri olduğunu belirtti. Geçen yıl ticaret hacminin yüzde 22 artış gösterdiğini ve 33 milyar dolara ulaştığını söyleyen Flake, turizmde de büyük bir ivme olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin NATO üyeliğine verdiği önemi ve güvenlik katkılarını da takdir ettiğini dile getirdi.

Büyükelçi Flake ayrıca İsveç’in NATO’ya üyeliği konusuna da değindi. Finlandiya’nın NATO’ya üye olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Flake, İsveç hakkında da olumlu düşüncelere sahip olduklarını ifade etti. Flake, İsveç’in NATO üyesi olmasının zamanının geldiğine inandıklarını belirtirken PKK konusunda aldıkları önlemleri övdü.

Erdoğan-Biden görüşmesi konusunda açıklamalarda bulunan Flake, yüksek düzeydeki görüşmelerin her zaman olması için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Fakat henüz kesin bir bilgi paylaşmak için erken olduğunu belirtti. Ayrıca F-16 satışı konusunda İsveç’in NATO üyeliği ile bir bağlantısının olmadığını açıkladı.

Esad rejimi konusunda endişelerini dile getiren Flake, Esad’ı tanımak için yapılan adımların hala karşı olduklarını vurguladı. Türkiye’deki seçimlere de değinen Flake, yüksek katılım oranından etkilendiğini belirtti ve Türkiye’deki siyasi atmosferin canlılığını kıskandığını ifade etti.

Gecenin sürpriz konuğu ise Büyükelçi Flake’in ailesi oldu. Bağımsızlık Günü’nü ailecek Türkiye’de geçirmeye karar veren Flake ailesi, konuklarıyla birlikte unutulmaz bir gece yaşattılar. (Rıza ÖZEL / ANKARA)