AA'nın global iletişim ortağı olduğu İstanbul Eğitim Zirvesi başladı

AA’nın Küresel İletişim Ortağı Olduğu İstanbul Eğitim Zirvesi Başladı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından global iletişim ortağı olarak düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu zirvede, Türkiye Maarif Vakfı’nın eğitim alanındaki çalışmaları ve dünya genelindeki etkisi ele alındı. Erdoğan, tarihte bilgi ve hikmet kandilleri yakılarak insanlığın yolunu aydınlatan Türkiye’nin, son 21 yılda bilim ve teknolojide kaydettiği ilerlemelerle eğitimde küresel cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı’nın eğitimde fırsat eşitliğine hizmet ettiğini ve ülkeler arası iletişimi güçlendirdiğini belirtti. Vakfın faaliyet gösterdiği 52 ülkede toplam 52 bin öğrenciye hizmet verdiğini dile getiren Erdoğan, vakfın çalışmalarını takdirle izlediklerini ve desteklediklerini belirtti.

Zirveye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün gibi önemli isimlerin katılım sağladığı bildirildi. Eğitimde Değişimi Yönetmek temasıyla düzenlenen zirvede, yapay zeka, biyoteknoloji gibi teknolojilerin insanın eleştirel düşünme yeteneğini koruması ve insan olarak kalabilmesi konusu ele alınacak.

Zirvede, eğitime ilişkin gelecek perspektifleri, analizler, iyi örnekler ve değişimin yönetilmesi hakkında akademik değerlendirmeler yapılacak. 50’den fazla ülkeden alanında uzman eğitimcilerin katıldığı zirvenin üst düzey oturumlarına bazı ülkelerin eğitim bakanlarının da katılacağı belirtildi. Bosna Hersek, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Malezya gibi ülkelerin eğitim bakanlarının zirveye katılacağı ve konuşma yapacakları bildirildi.

Zirvede ayrıca, “Türkiye’nin Eğitim Yüzyılı”, “Yarının Eğitim Dünyasında Teknoloji” ve “Okul Yöneticileri” oturumları da gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Ökten, Prof. Dr. Halil Berktay ve Prof. Dr. Azmi Özcan gibi isimlerin Türkiye’nin eğitim yüzyılının vizyonunu tartışacağı oturumlar düzenlenecek.

Eğitimde değişimin nasıl yönetileceği, eğitim teknolojilerinin okul ortamına etkileri ve dijitalleşme çağında düşünme yeteneklerinin korunması gibi konuların ele alınacağı zirvede, uluslararası düzeyde önemli katkılar sağlanacak.