AA'nın global iletişim ortağı olduğu İstanbul Eğitim Zirvesi sona erdi

AA İstanbul Eğitim Zirvesi’nde Global İletişim Ortağıydı: Sona Erdi

Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu ve Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Eğitim Zirvesi, “Eğitimde Değişimi Yönetmek” temasıyla üçüncü kez gerçekleşti. Zirvenin ikinci ve son gününde Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli moderatörlüğünde düzenlenen panelde, eğitim alanında önemli konular ele alındı. Ayrıca, dijitalleşme çağında eleştirel düşünme yeteneğini korumanın yolları üzerine bir panel gerçekleştirildi.

Zirvenin ana tema konuşması, Charles Fadel tarafından yapıldı ve Fadel’e plaket verildi. Daha sonra “Toplumsal Değişimler ve Sürdürülebilirlik, Okul Mimarisi ve Mekanın Öğretici Rolü” konulu bir panel düzenlendi. İki gün boyunca eğitime ilişkin farklı konular, gelecek perspektifleri ve kuramsal yaklaşımlar ele alındı.

Zirvenin kapanış konuşmasını yapan Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Zeynep Arkan, vakfın uluslararası eğitim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim camiasını bir araya getiren zirvelerle eğitime yön veren bir aktör haline geldiğini belirtti. Arkan, hızla değişen dünyada uzman akademisyen ve eğitimcileri bir araya getirerek yapılan zirvenin katkılarının önemli olduğunu vurguladı.

Panellerin eğitimin değişimine katkı sağlayacağını ifade eden Arkan, Maarif Vakfı olarak dünya çapında bir eğitim vizyonu oluşturmak için her yıl eğitimcileri bir araya getirdiklerini dile getirdi. Zirvede emeği geçenlere teşekkür eden Arkan, Maarif Vakfı’nın düşünce liderliği rolünün vizyon oluşturmanın ötesinde, bu vizyona ulaşma yollarına rehberlik etmek olduğuna inandıklarını belirtti.

Zirvenin sonunda “Eyes of Maarif” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve fotoğraf makinesi hediye edildi. Ayrıca, dünyanın çeşitli ülkelerinde Maarif Vakfı okullarında başarı elde eden öğretmenler ve öğrencilere ödüller takdim edildi. Tüm katılımcılar hatıra fotoğrafları çekilerek zirve sona erdi.