Turkish GP venue in takeover as 2026 F1 return lined up - Racingnews365.com

2026’da F1’e dönüş için Türkiye GP mekanı devralınıyor – Racingnews365.com

Türkiye Grand Prix mekanı olan Istanbul Park’ın bir devralma konusu haline geldiği ve yeni sahiplerinin Formula 1’i en erken 2026’dan itibaren tam zamanlı olarak geri getirmek istedikleri belirtildi.
Türkiye, 2005 yılında F1 takvimine katıldı, ancak 2011 yarışından sonra geriledi. Ancak, COVID-19 salgınından etkilenen sezonlar arasında 2020-2021 yılları arasında geri dönüş yaptı, ancak diğer yarışlar takvime dahil olabilmek için daha fazla ödeme yapabildikleri için bir boşluk bulamadı.
FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem, yakın zamanda Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi ve F1’in ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın potansiyel olarak geri dönmesi konusunu içeren görüşmelerde bulundu, ancak geri dönüş kararı tamamen F1’in insiyatifinde olacak.
Gelecek 30 yıl boyunca pisti işletme ihalesi, Lale Cander’in bir ortağı olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş’ye verildi.
Cander, Pirelli’nin Türkiye şubesinin başkanıdır ve Türk yayıncı Habertunk tarafından bildirildiğine göre, pisti işletme sözleşmesi toplamda 117.8 milyon dolar değerindedir ve şirket süreçte ilgilenen tek taraftır.
Türk turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy daha önce, Istanbul Park’ın işletilmesi ihalesinin F1’in 2026 sezonunda Türkiye’ye geri dönüşünü garanti edebilecek bir teklif sahibine verileceğini belirtmişti.
Cander, “Istanbul Park pisti bir cazibe merkezi olacak. Formula 1 son derece prestijli ve ülkenin prestijini artırıyor” dedi. “2026’da takvimden çıkarılacak ülkeler olacak, böylece yarışlar tekrar Türkiye’de düzenlenebilir.
“Formula 1’den başka, Istanbul Park’a diğer yarışları getireceğiz.”
Bu haber, Türk Grand Prix mekanı Istanbul Park’ın yeni işletme sahipleriyle ilgili önemli gelişmeler ve Formula 1’in potansiyel geri dönüşüne ilişkin heyecan verici bilgiler içerir. Yeni sahiplerin, Türkiye’yi uluslararası bir spor organizasyonu olan Formula 1’e tekrar dahil etme konusundaki taahhütleri ve planları dikkat çekicidir. Mevcut sahiplerin Formula 1’in prestijini artırma amacıyla Istanbul Park’ta yapmayı planladıkları diğer yarışlar, spor dünyasında heyecan uyandırmaktadır. Bu gelişmeler, Türk Grand Prix’i ve Istanbul Park’ı küresel spor sahnesinde önemli bir konuma taşımak için büyük bir adımı temsil etmektedir.