Travel + Leisure Readers' 3 Favorite Hotels in Istanbul of 2024 - Yahoo Lifestyle Singapore

2024 Yılında Seyahatseverlerin Favori 3 İstanbul Oteli – Yahoo Lifestyle Singapur

2024 yılı için yapılan “Dünyanın En İyileri Ödülleri” anketine göre, Boğaziçi’nde bulunan oteller okuyucuları büyüledi. İstanbul, lüks otelleriyle 2024 yılında gidilecek en iyi yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl, okuyucuların favorileri Avrupa ve Asya’yı ayıran ünlü Boğaziçi kıyılarında yer alıyor. Tarihî ihtişam, zorunlu gezilecek yerlere yakınlık ve dikkatli hizmetin mükemmel bir kombinasyonu sayesinde bu oteller en çok parlayanlar arasında yer alıyor.

Anket Nasıl Çalışıyor?

Her yıl “Dünyanın En İyileri Ödülleri” anketimiz için T+L, okuyucuları dünya çapında seyahat deneyimleri hakkında fikirlerini paylaşmaya davet ediyor – en iyi oteller, tatil köyleri, şehirler, adalar, gemiler, spa merkezleri, havayolları ve daha pek çok konuda görüşlerini paylaşmalarını istiyor. 2024 anketini tamamlayan 186.000’den fazla T+L okuyucusu bulunmakta. 8.700’den fazla mülk (oteller, şehirler, gemi hatları, vb.) üzerinde toplamda 700.000’den fazla oy kullanıldı.

Okuyucular, konaklama tesislerini aşağıdaki kriterlere göre değerlendirirken özellikle aşağıdaki kriterlere göre değerlendirdiler:
Oda/tesis olanakları
Konum
Hizmet
Yiyecek
Değer

Her kriter için, yanıtlar mükemmel, üstün, ortalama, ortalamanın altında veya zayıf olacak şekilde seçilebilir. Son puanlar, bu yanıtların ortalamalarından oluşuyor.

Okuyucuların Sevdikleri

Son yıllarda İstanbul’un popülaritesinin seyahat edenler arasında inanılmaz derecede arttığını söylemek abartı olmaz. 2023’te Avrupa’nın en iyi şehri seçilen İstanbul, bu yılın “Dünyanın En İyileri” listesinde de ilk 5’e girdi. Bu şehirde birbirinden iddialı birçok otel arasında bu üç oteli en iyiler arasına taşıyan şey ne? Dört Mevsim Otel İstanbul Boğaziçi (No. 3) konukları, muhteşem mimarisi ve inanılmaz tarihî geçmişi ile büyülüyor. 19. yüzyıl Osmanlı sarayı Atik Paşa olarak bilinen bu otel, iç mimar Sinan Kafadar tarafından yenilenmiş ve titizlikle tasarlanmış bir oteline dönüştürülmüş. Bugün, el boyalı tavanlar, ağaçtan mobilyalar ve yükseltilmiş dekorasyonlarla süslenmiş durumda. Bir okuyucu şöyle diyor: “Bu güzel mülk, dünyadaki en sevdiğim otellerden biri.”

Şangri-La Boğaziçi (No. 2) da seçkin okuyuculardan tam not aldı. Birisi şöyle diyor: “Konumu seyahat edenler için harika. Turistik yerler taksiden daha yakın yürüyerek ulaşılabiliyor.” Beşiktaş bölgesinde bulunan bu tarihî bina, Türkiye’deki en büyük saray olan ve Osmanlı kültüründe önemli bir simge olan Dolmabahçe Sarayı’na 15 dakikalık yürüme mesafesinde. Ancak, birinciliği elinde tutan, özellikle tüm bu özelliklerde yüksekte uçan ve gezginleri hoş karşılamada üstünlük sağlayan otel oldu.

Kazanan

The Peninsula İstanbul

The Peninsula Hotels’in nezaketi

2023 yılında Karaköy semtinde açılan 177 oda kapasiteli Peninsula İstanbul, dört binadan oluşan büyüleyici bir otel olarak yüksek bir şekilde konumlandı. Bir okuyucu şöyle diyor: “O kadar etkileyici bir misafir odasıydı ki, süitime gerçekten bir otobüs park edebilirdiniz.” Yemek seçenekleri arasında The Lobby, Topside Bar ve Türk-Asya mutfağında leziz yemekler sunan Gallada restoranı bulunmaktadır. Spor tutkunları için Peninsula Spa ve Wellness Centre’da sekiz özel tedavi odası bulunmaktadır ve konuklar tedaviden önce veya sonra saunaları, dinlenme odalarını ve hamamları kullanma imkanına sahiptirler. Başka ne mi var? Şahane Boğaziçi sahilinin etkileyici manzaralarına sahip bir açık yüzme havuzu bulunmaktadır. Ancak, okuyucuları kalıcı bir izlenimle ayrılan servis kalitesi The Peninsula İstanbul’u bir numaralı seçim yapmıştır. Bir oylayan şöyle diyor: “Hizmet inanılmazdı. Şimdiye kadar yaşadığım en olağanüstü deneyimdi.”

Tam Liste

1. The Peninsula İstanbul
Okuyucu Puanı: 98.77

2. Shangri-La Boğaziçi
Okuyucu Puanı: 93.50

3. Dört Mevsim Otel İstanbul Boğaziçi
Okuyucu Puanı: 92.27

Daha fazla Seyahat ve Yaşam Haberleri için, bültenimize kaydolmayı unutmayın!
Orijinal makaleye Seyahat ve Yaşam sitesinde ulaşabilirsiniz.