Our Readers' Favorite Hotels in Istanbul of 2024 - Travel + Leisure

2024 Yılında Okuyucularımızın Favori İstanbul Otelleri – Seyahat + Keyif

2024 yılında gidilecek en iyi yerlerden biri İstanbul’dur – bu kısmen olağanüstü lüks otellerin bolluğuna teşekkür edilebilir. Bu yıl, seçmenlerin favorileri hepsi Avrupa ve Asya’yı ayıran ünlü Boğaziçi kıyılarında bulunmaktadır. Tarihi büyüsü, görülmesi gereken cazibe merkezlerine yakınlığı ve dikkatli hizmetin kazanan bir kombinasyonu, bu emlakları en parlak yapan şeydir.

Oylama Nasıl İşliyor
Her yıl Dünyanın En İyi Ödülleri anketimiz için T+L, okuyucuların dünya çapındaki seyahat deneyimleri hakkında fikirlerini paylaşmalarını ister – en iyi oteller, tatil köyleri, şehirler, adalar, gemiler, spa’lar, havayolları ve daha fazlası hakkındaki görüşlerini paylaşmalarını ister. 2024 anketini tamamlayan 186.000’den fazla T+L okuyucusu vardı. 8.700’den fazla emlak (oteller, şehirler, gemi hatları, vb.) üzerinde toplam 700.000’den fazla oy kullanıldı.

Oteller, konumları ve olanaklarına bağlı olarak tatil köyü oteli, şehir oteli, han veya safarî kulübü olarak sınıflandırıldı ve aşağıdaki kriterlere göre özellikle değerlendirildi:

Odalar/tatmin edicilerKonumHizmetYiyecekDeğer

Her karakteristik için yanıt verenler mükemmel, üzer ortalamada, ortalama, alt ortalamada veya kötü olarak bir derecelendirme seçebilirlerdi. Son puanlar bu yanıtların ortalamalarıdır.

Okuyucuların Sevdiği Şeyler
Son yıllarda İstanbul’un gezginler arasındaki popülaritesinin tavan yaptığını söylemek mümkün. 2023 yılının Avrupa’nın en iyi şehri seçilen İstanbul, bu yılki Dünyanın En İyi Ödülleri listesinde ilk 5’e girdi. Şehir dolu dolu adaylarla dolu bir şehirde neden bu üç otel en iyisi? Bosphorus’taki Four Seasons Hotel Istanbul (No. 3)’de konaklayan misafirler, dikkat çekici mimarisi ve inanılmaz hikayesiyle övünmektedirler. Bir zamanlar Atik Paşa adıyla bilinen 19. yüzyıl Osmanlı sarayı olan otel, iç mimar Sinan Kafadar tarafından yenilendi ve özenle tasarlanmış bir otele dönüştürüldü. Günümüzde, el boyamalı tavanlar, mahun mobilya ve yükseltilmiş dekorasyonlarla süslenmiştir. Bir okuyucu, “Bu güzel mülk dünyadaki en sevdiğim otellerden biridir” demekten geri kalmadı.

Shangri-La Bosphorus (No. 2) de eleştirel seçmenlerden büyük övgüler aldı. “Konumu gezginler için harika,” diyor biri. “Turistik cazibe merkezlerine taksi ile gitmekten daha yakın.” Beşiktaş bölgesinde bulunan bu tarihi bina, Türkiye’deki en büyük saray olan ve Osmanlı kültüründe önemli bir sembol olan Dolmabahçe Sarayı’na 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ancak, birinci olan yapı, özellikle seyahat edenlere hoş geldiniz hissettirme konusunda zirveye ulaştı.

Kazanan
The Peninsula Istanbul

Karaköy bölgesinde Şubat 2023’te açılan 177 odalı Peninsula Istanbul, dört binadan oluşan göz kamaştırıcı bir otel olarak yüksek bir şekilde durmaktadır. Bir okuyucu “çok etkileyici bir misafir odam vardı – benim süitte bir otobüs park edebilirdiniz” diye haykırdı.

Yemek seçenekleri arasında The Lobby, Topside Bar ve sevilen Türk-Asya mutfağı restoranı Gallada bulunmaktadır. Sağlıklı yaşam uzmanları için Peninsula Spa ve Wellness Merkezi sekiz özel tedavi odasına sahip olup, konukların tedaviden önce veya sonra sauna, dinlenme odaları ve hamamları kullanmalarına izin verilmektedir. Başka bir vurgu ise, etkileyici Boğaziçi kıyısının muhteşem manzaralarını sunan bir açık yüzme havuzunun bulunmasıdır.

Ancak, okuyuculara kalıcı bir izlenim bırakan hizmet kalitesi, The Peninsula Istanbul’u bir numaralı seçim haline getirdi. Bir seçmen, “Hizmet inanılmazdı” diyor. “Şimdiye kadar yaşadığım en olağanüstü deneyimdi.”