2023 - 2024 eğitim - öğretim yılının ilk ders gününde İstanbul'da toplu taşıma 8 saat ücretsiz olacak - Hürriyet

2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Gününde İstanbul’da Toplu Taşıma 8 Saat Ücretsiz!

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilgili hazırlıklar ve önlemleri açıkladı. İstanbul’da 6 bin 862 okulda 2 milyon 922 bin 96 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen ders başı yapacak. Öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan 25 milyon 243 bin 334 kitap okullara dağıtıldı. Okul kantinleri ve yemekhaneler sıkı denetim altına alınacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul çevrelerinin güvenliği için sahada olacak. İstanbul genelinde 1.182 emniyet görevlisi, sivil ve resmi uygulama yöntemleriyle öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. Jandarma ise 165 okulun güvenliği için 412 personelden oluşan 148 tim oluşturdu. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde denetimler artırılacak ve 245 zabıta personeli okullarda görev alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise okul açılış günü 06.00 – 14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarını ücretsiz yapacak. İETT ve Metro İstanbul ek seferler düzenleyerek toplu taşımacılığı artıracak. Okul servis araçlarına ise öncelik tanınacak. Bisiklet park yerleri okullara kazandırıldı ve trafik eğitim parklarında öğrencilere bilgilendirme faaliyetleri yapılacak.

Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ben duyarlı sürücüyüm levhaları yerleştirilerek sürücülerin trafik kurallarına uyumu teşvik edilecek. İnternet, mobil platformlar ve değişken mesaj sistemleri aracılığıyla bilgilendirme yapılacak. Trafik denetimleri artırılacak ve saha ekipleri trafik akışını kontrol edecek.

Öğrencilere trafik eğitimi verilecek ve okul çevrelerindeki trafik ışıklarında çocuk sesleri kullanılacak. İstanbul’da 30 okulda bisiklet park demirleri uygulaması yapıldı. Servis şoförleri için eğitim programları düzenlenecek ve eğitimler devam edecek.

İstanbul’da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklar tamamlandı ve öğrencilerin güvenliği için önlemler alındı. Okulların açılmasıyla birlikte tüm ilgili kurumlar, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için sahada aktif olarak görev alacak. Bu kapsamda trafik, güvenlik, ulaşım ve eğitim alanlarında yapılacak çalışmalarla öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamına kavuşması hedefleniyor.