2022'de 1 milyon kişi Türkiye'ye saç ektirmeye geldi - NTV

2022’de Türkiye’ye Saç Ekim İçin 1 Milyon Ziyaretçi Akını!

Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, sağlık turizminin 2022 yılında oldukça verimli geçtiğini belirtti. Genel hastane hizmetlerinde 4 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını ifade eden Terziler, bu sektörde saç ekimi hizmetlerinin lokomotif rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, diş hizmetlerinin de yaygınlaştığını ve Türkiye’de birçok noktada diş kliniklerinin açıldığını dile getirdi. Hizmet kalitesinin artırılması durumunda sağlık turizminin daha da büyüyeceğini belirten Terziler, sektörün yakın hedefinin 20 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmak olduğunu ifade etti.

Terziler, salgın döneminde Türkiye’nin sağlık alanında başarılı bir kriz yönetimi tecrübesine sahip olduğunu vurgulayarak, Avrupa kıtasından büyük talep aldıklarını belirtti. İstanbul’un dünya sağlık turizmi başkenti olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Terziler, Covid döneminde yaşanan geçiş kısıtlamalarının ardından talebin 2022 yılında arttığını söyledi. 2023 yılından umutlu olduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini belirten Terziler, “merdiven altı” işletmelere göz açtırılmaması gerektiğini vurguladı. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak amacıyla eğitim çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Terziler, Türkiye’de robotlarla saç ekimi gibi yenilikçi uygulamaların başladığını ve bu sayede dünya çapında tanınmaya başlandığını söyledi.

İnternet çağında sağlık hizmetlerine ulaşmanın kolaylaştığını belirten Terziler, hizmet almak isteyen kişilere köklü ve en az on yılın tecrübesine sahip sağlık kurumlarını tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, doktor tecrübesi, yoğun bakım alt yapısı ve anestezi doktorlarının saç ekim süreçlerini takip etmesi gibi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Terziler 2022 yılında elde edilen 4 milyar dolarlık cironun yarısının saç ekimi hizmetlerinden elde edildiğini hatırlatarak, Türkiye’ye 1 milyon kişinin saç ekimi için geldiğini belirtti. Diş hizmetlerinde 500 milyon dolar, estetik cerrahide 400 milyon dolarlık cironun yakalandığını kaydetti. Türk Hava Yolları ile yapılan esprilerin arttığını belirten Terziler, Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısının gurur verici olduğunu ifade etti.