2022'de 1 milyon kişi Türkiye'ye saç ektirmeye geldi - NTV

2022’de 1 milyon kişi Türkiye’ye saç ektirmeye akın etti

Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, açıklamalarında 2022 yılının Türkiye sağlık turizmi sektörü açısından oldukça başarılı geçtiğini belirtti. Toplam 4 milyar dolarlık bir hizmet ihracatı yapıldığını ifade eden Terziler, bu rakamın yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildiğini vurguladı. Ortalama bir hastanın saç ekim masrafının 2 bin dolar olduğunu varsayarak, 2022 yılında yaklaşık 1 milyon kişinin saç ekimi için Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Terziler, genel sağlık hizmetlerinde artan ilginin kaplıca turizmine de yansıdığını ve bu alandan elde edilen gelirle birlikte 10 milyar dolar seviyelerine ulaşıldığını belirtti. Saç ekiminin genel sağlık hizmetlerinde lokomotif konumunda olduğunu dile getiren Terziler, diş hizmetlerinin de yaygınlaşmaya başladığını ve hizmet kalitesinin artırılması durumunda sektörün daha da büyüyeceğini ifade etti.

Sağlık turizmi sektörünün 2022 yılındaki hedefinin 20 milyar dolarlık bir ciroya ulaşmak olduğunu dile getiren Terziler, yakın hedef olarak ise 2023 yılında 5 milyar dolarlık bir ciro belirlediklerini söyledi. Türkiye’nin salgın döneminde sağlık alanında iyi bir kriz yönetimi tecrübesi yaşadığını belirten Terziler, Türkiye’nin sağlık altyapısının güçlü olduğunu ve Avrupa kıtasından ciddi bir talep aldıklarını ifade etti.

Terziler, Türkiye’nin sağlık turizmi alanında dünya çapında işler yapmaya başladığını ve İstanbul’un sağlık turizmi başkenti olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Ancak, denetimlerin artırılması gerektiğini ve merdiven altı işletmelere göz açtırılmaması gerektiğini belirten Terziler, hizmet kalitesinin artırılması için eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti. Sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin köklü ve tecrübeli kurumları tercih etmeleri gerektiğini belirten Terziler, teknoloji ve inovasyonun sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltebileceğini dile getirdi.

Son olarak, 2022’de Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründe elde edilen başarılardan bahseden Terziler, bu başarının devam edebilmesi için kaliteli hizmet sunmanın önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin saç ekimi ve diş hizmetleri gibi alanlarda ciddi cirolar elde ettiğini belirten Terziler, sektörün geleceği açısından umutlu olduğunu aktardı.